Cultură
Spectacol dedicat Principesei Ileana

Spectacol dedicat Principesei Ileana

Silviu Dascălu, 08 Mai 2018

De Ziua Regalităţii, Studioul „Horia Bernea” a Muzeului Ţăranului Român va găzdui spectacolul „Ileana, Principesă de România”.

O producţie a Asociaţiei femeilor din teatru „IF... / Dacă... Pentru Femei”, piesa de teatru „Ileana, Principesă de România”, pusă în scenă de Liana Ceterchi, după o dramatizare de Edith Negulici a romanului autobiografic „Trăiesc din nou”, urmăreşte destinul fiicei reginei Maria şi a regelui Ferdinand.

Potrivit unui comunicat al MNŢR, evenimentul îşi propune să creeze un spectacol ca un omagiu adus memoriei Principesei Ileana a României, Arhiducesa de Austria, a cărei viaţă s-a desfăşurat între palat şi mănăstire, pe fundalul celor două Războaie Mondiale, într-o perioadă de mari frământări din istoria Europei.

Spectacolul, la care intrarea este liberă, începe de la ora 19:00 şi se desfăşoară cu sprijinul Arhivelor Naţionale ale Statului, UNITER, Asociaţia România Culturală şi Mănăstirea „Schimbarea la Faţă” din Ellwood City, Pennsylvania (USA), în parteneriat cu MNŢR.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!