Actualitate religioasă
Sprijin acordat familiilor nevoiaşe

Sprijin acordat familiilor nevoiaşe

Arhid. Ştefan Sfarghie, 13 Ianuarie 2018

Zeci de familii din localitățile ilfovene Nuci, Sudiți și Merii Petchii au primit recent sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Aceștia le-au distribuit pachete cu alimente, sub coordonarea arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naţionale din Bucureşti.

Persoanele cu posi­bilități financiare limitate au fost identificate cu ajutorul preoților din cele trei sate: pr. Gheorghe Popescu de la parohiile Nuci și Balta Neagră, pr. Dan Marian Ștefan, de la Parohia Sudiți, și pr. Cristian Ținpău, preotul din Merii Petchii. Pachetele pregătite de voluntari și sponsorizate de ALDIS SRL au constat în alimente de bază: orez, zahăr și ulei, fructe, dar și mezeluri.

„Cu mare bucurie am primit vizita voluntarilor. Copiii sunt foarte bucuroși pentru tot ceea ce au primit. De aceea vreau să mulțumesc din tot sufletul pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi, mai ales că mulți trăim doar din ajutorul social. Avem doi copii de liceu, însă nu am putut să îi ținem la școală din cauza situației financiare precare. Băiatul s-a angajat și muncește, însă fata este încă minoră. Avem nouă copii și este dificil să îi creștem, să le oferim tot ceea ce au nevoie, astfel că fiecare ajutor pe care îl primim este bine-venit”, a mărturisit una din beneficiarele ajutoarelor primite. „Vizita voluntarilor este o mare bucurie şi a fost pentru noi o surpriză. Ei au ajuns în mijlocul nostru cu daruri foarte multe şi consistente, constând în alimente, fructe, produse din carne, dulciuri şi altele. Vă mulţumim pentru că se pare că suntem nişte răsfăţaţi ai dumneavoastră, deoarece tot timpul ne aveţi în vedere. Aici, la noi, sunt foarte mulți oameni cu posibilităţi financiare reduse, mulţi asistaţi, parte din ei cu mulţi copii şi care se bucură când cineva le întinde o mână şi îi ­ajută. Prin astfel de acte de ­caritate oamenii se apropie mai mult de Biserică şi sunt mai aproape de Dumnezeu. Ei ştiu că cineva îi iubește, şi în special ­Biserica”, a declarat pr. Gheorghe Popescu de la parohiile Nuci și Balta Neagră.

Dan Prună, coordonatorul echipei de voluntari, a precizat că au fost vizate în special familiile cu copii, pentru a preveni abandonul școlar. „Am revenit în Parohia Nuci, după cum am promis. Dacă venim o singură dată, pentru beneficiari e doar bucuria de moment și în scurt timp se confruntă din nou cu aceleași probleme. De aceea revenim cel puțin la câteva luni, încercând să le aducem puțină bucurie în sufletele lor și, în special, copiilor de aici pentru că trebuie să îi sprijinim să aibă o continuitate la școală, să nu abandoneze școala. Pentru că numai cu niște copii care învață, studiază, această comunitate se poate ridica. Nu neapărat pentru a învăța și a pleca din comunitate, ci pentru a ridica, a dezvolta aceste comunități care sunt într-un mic declin”, a punctat Dănuț Viorel Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Între persoanele care au primit pachete s-au numărat familii cu mulți copii, cu probleme de sănătate, dar și vârstnici. „Am primit cu bucurie vizita voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Este zi de bucurie pentru noi, credincioşii din Parohia Merii Petchii, deoarece şi de data aceasta voluntarii au fost alături de copilaşii defavorizaţi. Încă mai avem familii care trăiesc la limita subzistenţei şi au nevoie de ­sprijinul tuturor oamenilor”, a subliniat pr. Cristian Ţinpău, de la Parohia Merii Petchii, ­Prototopopiatul Ilfov Nord. Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au mai distribuit peste 200 de pachete cu mezeluri şi fructe în localitățile Grădiștea, Matiţa, Jugureni şi Marginea ­Pădurii, din judeţul Prahova. Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de ­voluntari sub coordonarea arhim. Ciprian Grădinaru.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!