Transilvania
Sprijin moral și material pentru familii afectate de inundații, din localitățile Bucerdea Vinoasă și Cricău, județul Alba

Sprijin moral și material pentru familii afectate de inundații, din localitățile Bucerdea Vinoasă și Cricău, județul Alba

12 Iulie 2018

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul familiilor greu încercate de inundațiile din ultima perioadă, din localitățile Bucerdea Vinoasă și Cricău, județul Alba, unde aproximativ 300 de gospodării au fost inundate în cele două localități, și câteva zeci de autovehicule au fost distruse de apele învolburate.

Greutățile la care au fost supuși locuitorii celor două localități au sensibilizat preoții și credincioșii din mai multe parohii. Astfel, Sectorul social-misionar al Eparhiei, împreună cu Protopopiatul Alba Iulia și credincioșii din 75 de parohii din cuprinsul protopopiatului  s-au mobilizat, venindu-le în ajutor celor aflați în nevoi, reușind să strângă aproximativ 70.000 de lei, bani care au fost re­direcționați către 67 de familii grav afectate, fiecare dintre acestea primind câte 1100 lei.

Cu această ocazie, IPS Arhiepiscop Irineu s-a aflat în mijlocul familiilor afectate de inundații pentru a le oferi sprijin moral, adresându-le cuvinte de mângâiere și încurajare: „În călătoria noastră pe acest pământ, numit «valea plângerii» sau «antecameră a Împărăţiei veşnice», noi, oamenii, avem de întâmpinat nu numai bucurii, ci şi necazuri, nu numai prosperitate, ci şi pagubă. În astfel de situaţii, ar fi bine să spunem cu Dreptul şi mult răbdătorul Iov: «Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat». Solidari cu creştinii noştri din Bucerdea Vinoasă şi Cricău, ale căror case şi grădini au fost lovite de furia apelor, am venit să le oferim ajutor şi îmbărbătare. Totodată, i-am îndemnat să aibă încrederea că orice încercare poate fi transformată într-o mare binecuvântare de către Dumnezeu, Care poate «să împlinească toate trebuinţele noastre» (cf. Filip. 4, 19), conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!