Start spre titlul olimpic

09 August 2008

▲ Echipa naţională de handbal a României debutează astăzi la Olimpiada de la Beijing, în compania selecţionatei Kazahstanului ▲ La box, Ionuţ Gheorghe va întâlni un portorican, iar Georgian Popescu va debuta în compania unui sportiv american ▲

Selecţionerul Gheorghe Tadici a declarat că antrenamentele naţionalei olimpice de handbal a României merg foarte bine şi că jucătoarele sale sunt în creştere de formă.

„Pregătirea merge la secundă, nu avem nici un fel de problemă. Mai greu a fost în primele două zile când nu erau adaptate la fusul orar, dar acum totul a intrat în ritmul normal. Fetele sunt în creştere de formă conform planificării noastre“, a explicat Gheorghe Tadici.

Tadici a explicat ce înseamnă meciul cu naţionala Kazahstanului, programat sâmbătă la ora 09:00: „Primul meci este întotdeauna cel mai dificil, pentru că este foarte important modul cum intri în competiţie. Totuşi, cel mai dificil meci va fi în sferturi, când nu mai contează pe cine întâlneşti“.

Naţionala olimpică a României face parte din Grupa A, alături de Norvegia, Franţa, China, Angola şi Kazahstan.

Altfel, Sorana Cîrstea şi Victor Hănescu, cei doi jucători români care participă la turneul olimpic de tenis, şi-au aflat adversarii din primul tur, în urma tragerii la sorţi ce a avut loc ieri în capitala chineză. Sorana Cîrstea va juca în partida de debut la JO 2008 în compania reprezentantei Israelului, Shahar Peer, la simplu feminin, în timp ce Victor Hănescu îl va întâlni pe italianul Simone Bolelli, în turneul masculin.

Conform tragerii la sorţi, principalii favoriţi la titlul olimpic în întrecerea masculină, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, îi vor avea drept adversari în meciurile de debut pe rusul Dmitri Tursunov şi, respectiv, italianul Potito Starace.

În turneul de box, românul Ionuţ Gheorghe îl va avea ca adversar pe portoricanul Jonathan Ortiz Gonzalez în primul tur, la categoria 64 de kilograme, din cadrul turneului de box de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Dacă trece de portorican, Ionuţ Gheorghe îl va întâlni în turul doi pe învingătorul din meciul dintre iranianul Morteza Sepahvandi şi tunisianul Hamza Hassini. Ionuţ Gheorghe va intra în concurs duminică.

Pugilistul român Georgian Popescu îl va avea ca adversar pe Ali Sadam din Statele Unite ale Americii în primul tur la categoria 60 de kilograme, din cadrul turneului de box de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Dacă trece de Ali Sadam, Popescu va evolua în turul doi în compania învingătorului din meciul dintre Jean de Dieu Soloniaina din Madagascar şi mexicanul Javier Francisco Vargas. Georgian Popescu va boxa cu Ali Sadam, luni, 11 august.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!