Studenţi şi profesori din Cernăuţi, Chişinău şi Bălţi, la şcoala de vară a USV

Cristina Zamfirescu, 18 Iulie 2018

Studenţi şi cadre didactice din Ucraina şi Republica Moldova participă în această săptămână, la Vatra Dornei, la şcoala de vară organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) în contextul Centenarului Marii Uniri, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei academice, Codruţ Şerban, potrivit Agerpres.

Şcoala de vară „Interculturality and Tolerance: Values for the Future Europe”, ce se desfăşoară în perioada 16-21 iulie, se află la cea de a XVI-a ediţie, fiind inclusă în proiectul CNFIS-FDI-2018-0477 - Promovarea Internaţionalizării USV.

„Organizat în Anul Centenarului Marii Uniri, evenimentul devine cea mai bună oportunitate de a prezenta valorile culturii şi civilizaţiei româneşti, precum şi de a scoate în evidenţă una din trăsăturile fundamentale ale regiunii istorice Bucovina, şi anume evoluţia şi cooperarea paşnică a etniilor convieţuitoare în acest spaţiu. La şcoala de vară sunt aşteptaţi 39 de studenţi şi cadre didactice din Ucraina şi Republica Moldova, de la Universitatea Naţională «Yurii Fedkovich» din Cernăuţi, Instituţia Privată de Învăţământ Superior «Universitatea Bucovineană» din Cernăuţi, Universitatea de Stat a Moldovei din Chişinău şi Universitatea de Stat «Alecu Russo» din Bălţi”, precizează sursa citată.

Expunerile lectorilor prezenţi în cadrul școlii de vară vor viza teme din domenii precum istorie, cultură şi civilizaţie, ştiinţe politice sau antropologie culturală.

Toate universităţile reprezentate la şcoala de vară, cu excepţia Instituţiei Private de Învăţământ Superior „Universitatea Bucovineană” din Cernăuţi, fac parte, alături de USV, din Consorţiul Universităţilor din Republica Moldova, Romania şi Ucraina (CUMRU), înfiinţat în anul 2011.

Totodată, un grup de 12 studenţi suceveni, însoţiţi de prof. univ. dr. Olimpia Mitric şi asist. univ. dr. Angela Robu va participa la acţiunile şcolii de vară organizată de către Universitatea Naţională „Yurii Fedkovich” din Cernăuţi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!