Studenţii cer creşterea subvenţiei pentru masă în tabere

Cristina Zamfirescu, 07 Noiembrie 2018

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) cere creşterea subvenţiei pentru masă şi cazare în taberele studenţeşti, potrivit site-ului alianţei.

ANOSR a analizat modul în care a fost implementat Programul Naţional „Tabere Studenţeşti” în acest an, oferind, totodată, recomandări în vederea optimizării acestuia în ediţia următoare.
Raportul privind modul de implementare a programului a fost făcut pe baza chestionarelor completate de studenţii care au beneficiat de un loc în tabără într-una dintre cele 15 locaţii de la mare şi munte, precum şi pe baza a 22 de rapoarte întocmite de membrii ANOSR în comandamentele de tabără.

Principala problemă semnalată de studenţi, nu doar în anii anteriori, ci şi, cu precădere, în acest an este faptul că aceştia sunt nevoiţi să suporte costuri suplimentare pentru masă, deoarece valoarea sumei alocate zilnic pentru masă de către MTS (40 lei/zi) nu acoperă în totalitate, în majoritatea cazurilor, cheltuielile necesare. Astfel, 67,3% din participanţi au remarcat faptul că au existat locaţii unde preţurile pentru mâncare au fost mult prea mari pentru a se încadra în suma de 40 de lei pe zi.

„Conform raportului realizat, 65,2% din respondenţi consideră că durata unei serii de tabără (5 zile) este prea mică, în timp ce 71,9% sunt de părere că programul ar trebui să se desfăşoare atât vara, cât şi iarna, fiind, pentru o mare parte din studenţi, singura şansă de a merge într-o vacanţă la munte sau la mare, din cauza resurselor financiare insuficiente”, arată ANOSR.
Ca urmare a acestor constatări, studenţii propun creşterea duratei unui sejur de tabără de la 5 la 7 zile, preţurile practicate în locaţiile de tabără să asigure trei mese/zi fără a exista costuri suplimentare suportate de studenţi, iar ponderea locurilor alocate pe criterii sociale să fie de minimum 30%.

Alte recomandări ale ANOSR, alături de raport, pot fi consultate la adresa www.anosr.ro.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!