Studenţii marinari l-au sărbătorit pe Eminescu

16 Ianuarie 2019

Marinarii militari au „acostat” luni la Colegiul „Mihai Eminescu” din Iaşi, prilej cu care au desfăşurat o serie de activităţi dedicate împlinirii a 169 de ani de la naşterea marelui poet.

„Marinarii militari au acostat în judeţul Iaşi pentru a marca două evenimente deosebite din istoria poporului român. Primul dintre acestea este legat de marele nostru poet naţional, Mihai Eminescu. Acesta este motivul pentru care ne aflăm la Colegiul «Mihai Eminescu» din Iaşi - pe 15 ianuarie se împlinesc 169 de ani de la naşterea marelui poet. Ne aflăm aici pentru a le destăinui elevilor acestui colegiu câteva dintre secretele de marinar militar şi, de ce nu, poate îi vom avea alături de noi în Forţele Navale în următorii ani. Poate îi vom convinge să aleagă profesia de marinar militar, o profesie care este plină de provocări şi de satisfacţii”, a spus, în deschiderea evenimentului, colonel Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale.

Două eleve de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, doi studenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” şi doi elevi de la Școala de Maiştri au împărtăşit elevilor ieşeni din experienţa lor de până acum şi au prezentat avantajele carierei în Forţele Navale.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!