Sucurile de legume - utile în carenţele de vitamine

01 Iunie 2007

Legumele reprezintă o alegere alimentară sănătoasă datorită efectelor protectoare împotriva bolilor. Însă, sucurile proaspăt stoarse din legume crude constituie o adevărată „bombă“ de sănătate pentru organism, deoarece aprovizionează fiecare celulă şi ţesut din corp cu elementele nutriţionale necesare.

Bineînţeles, organismul îşi poate lua substanţele nutritive şi din consumul de legume proaspete în stare crudă, însă sucurile sunt mult mai uşor şi mai rapid digerate şi asimilate. Carenţele de vitamine şi minerale pot fi mult mai rapid „rezolvate“ consumând însă sucuri proaspete din legume.

Iată ce legume sau combinaţii de legume puteţi utiliza în tratamentul sau în combaterea anumitor boli:

- acidoză: morcov, sfeclă, castravete şi spanac;

- acnee: morcov, salată verde şi spanac;

- alergii: morcov, salată verde şi spanac;

- amigdalită: morcov, spanac, sfeclă şi castravete;

- anemie: sfeclă, ţelină şi morcov;

- apendicită: morcov, sfeclă şi spanac;

- artrită: castravete, sfeclă, ţelină, morcov şi măcriş de baltă;

- astm: morcov, ridichi şi ţelină;

- boli cardiovasculare: morcov, sfeclă, castravete şi spanac;

- boli oculare: roşie, morcov, ţelină, pătrunjel şi spanac;

- bronşită: roşie, morcov, ceapă şi spanac;

- constipaţie: morcov, sfeclă, spanac şi măcriş de baltă;

- colită: morcov, sfeclă, castravete şi spanac;

- diabet: morcov, ţelină, salată verde şi spanac;

- dispepsie/indigestie: morcov, sfeclă, castravete şi spanac;

- eczemă: morcov, spanac, castravete şi sfeclă;

- epilepsie: morcov, ţelină şi spanac;

- gripă: morcov, ceapă şi spanac;

- gută: roşie, castravete, sfeclă, morcov, ţelină şi spanac;

- hemoroizi: morcov, spanac, gulie şi măcriş de baltă;

- hipertensiune: morcov, spanac, sfeclă şi castravete;

- icter: morcov, ţelină, spanac, sfeclă şi castravete;

- insomnie: salată verde, morcov şi ţelină;

- migrenă: morcov, salată verde şi spanac;

- obezitate: roşie, sfeclă, varză, salată verde, spanac şi morcov;

- oboseală: morcov, spanac, sfeclă şi castravete;

- probleme cu sinusurile: roşie, morcov, ceapă şi spanac;

- răceală: morcov, ţelină, ceapă şi spanac.

(sursa: www.topsanatate.ro)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!