Biserică şi societate
Summit al liderilor religioşi din întreaga lume, la Pittsburgh

Summit al liderilor religioşi din întreaga lume, la Pittsburgh

Mihai Gojgar, 23 Septembrie 2009

Un summit al liderilor religioşi din întreaga lume va preceda Summitul G20 al liderilor mondiali de la Pittsburgh, având ca priorităţi de discuţii lupta împotriva sărăciei şi grija pentru mediul înconjurător. Organizat de Bread for the World („Pâine pentru lume“), „Alianţa împotriva Foametei“ şi alţi parteneri, peste 25 de lideri religioşi naţionali creştini, musulmani şi evrei se întâlnesc în aceste zile (22-23 septembrie) la Pittsburgh. Împreună, speră să găsească soluţii, şi nu doar la nivel declarativ, care să ajute oamenii săraci şi înfometaţi să se ridice din starea lor socială. „Cel mai important indicator al refacerii economiei ar trebui să fie situaţia oamenilor care trăiesc în mizerie, acele multe familii din ţara noastră şi acele zeci de milioane care îndură foamea în toată lumea“, a declarat reverendul David Beckmann, preşedintele Bread for the World, pentru www.ekklesia.co.uk.

Recesiunea economică a venit după doi ani în care preţurile la alimente au crescut ameţitor, ceea ce a condus la creşterea procentului de oameni săraci şi înfometaţi în lume. Statisticile arată că, pentru prima dată în istorie, peste un miliard de persoane suferă de foame.

Pe 24-25 septembrie, în timpul Summitului G20, oficiali ai administraţiei de stat americane vor oferi detalii în legătură cu o nouă iniţiativă menită să reducă foametea şi sărăcia din lume. Grupul celor 20 (G20) s-a înfiinţat în 1999 şi reuneşte ţările puternic industrializate şi cu economii dezvoltate, care se întrunesc pentru a discuta probleme economice globale. Împreună, cele 20 de ţări reprezintă 90% din produsul naţional brut la nivel global, 80% din comerţul mondial şi două treimi din populaţia lumii.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!