Oltenia
„Suntem cu toţii într-un gând şi o simţire românească”

„Suntem cu toţii într-un gând şi o simţire românească”

Doru Marcu, 30 Noiembrie 2018

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Craiova au fost implicați în această săptămână în mai multe activități culturale dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri din 1918. Manifestările au fost marcate de un tradiţional concert de muzică patriotică, teatru şi poezie creştină.

La inițiativa directorului seminarului, diac. prof. dr. Ionuț Pătularu, prima activitate s-a desfășurat la 26 noiembrie 2018, în Sala de conferințe a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova. Tema proiectului dedicat Anului Centenar a fost „Dor de Bucovina”. Invitații speciali pentru acest moment solemn au fost membrii Asociației Studenților din Basarabia și prof. univ. dr. Vladimir Iliescu, de la Universitatea din Aachen, Germania. Cu acest prilej, după prezentările invitaților, corul seminarului a interpretat cântece patriotice.

De asemenea, în ziua de 28 noiembrie, o altă activitate dedicată Centenarului a reprezentat-o întâlnirea organizată în cadrul Liceului Tehnologic „Gheor­ghe Bibescu” din Craiova, organizatorul principal al acestui proiect cultural. În cadrul evenimentului, au avut loc diferite prelegeri despre personalitățile marcante ale României din perioada unirii, o expoziție de pictură, precum și un moment artistic muzical. Sub coordonarea dirijorului prof. Victor Șapcă, tinerii seminariști au interpretat cântece patriotice și populare. Din partea instituției noastre a vorbit diaconul prof. dr. Ionuț Pătularu, directorul seminarului teologic, care a precizat elementele importante pentru care sărbătorim anul acesta Centenarul unirii românilor și contri­buția religioasă la împlinirea acestui deziderat.

„Manifestările dedicate Anului Centenar, organizate în Seminarul Teologic din Craiova, au avut menirea de a aduce în atenţia tinerilor noştri elevi evenimentele istorice, faptele de vitejie şi moştenirea inegalabilă de care suntem părtaşi astăzi prin jertfa înaintaşilor. Fiecare eveniment a fost marcat de conferinţe academice de cea mai înaltă ţinută, precum şi de concerte de cântece patriotice şi populare, în interpretarea corului nostru. În aceste zile binecuvântate de Dumnezeu, suntem cu toţii într-un gând şi o simţire românească, aducând mulţumire pentru jertfa şi dragostea pe care ne-au purtat-o strămoşii noştri”, a spus diaconul prof. dr. Ionuţ Pătularu, directorul Seminarului Teologic din Craiova.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!