Sute de grădiniţe amendate de inspectorii ANPC

22 Octombrie 2007

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a prezentat, ieri, rezultatele unei acţiuni de control la nivel naţional, efectuată în grădiniţele cu program prelungit, particulare şi de stat. În urma controlului, inspectorii ANPC au decis oprirea temporară a prestării serviciului pentru 27 de grădiniţe, informează un comunicat al autorităţii.

În cadrul acţiunii de control au fost verificaţi 478 de operatori economici, inspectorii autorităţii constatând abateri de la normele legale în vigoare la 282 dintre aceştia, motiv pentru care au dispus aplicarea a 211 avertismente şi 71 amenzi contravenţionale, în valoare de 336 de mii de lei.

Pe lângă sancţiunile aplicate s-au oprit temporar de la consum 130 kg de produse alimentare, în valoare de 1.240 lei, până la remedierea neconformităţilor constatate, şi s-a dispus oprirea definitivă de la consum a 32 kg produse alimentare, în valoare de 89 lei, care erau improprii consumului uman. Controlul a reliefat faptul că la multe grădiniţe numărul maxim de copii admişi la o grupă, respectiv 20, este depăşit, solicitările întrecând în cele mai multe cazuri capacitatea unităţilor. „S-a constatat în acelaşi timp nerespectarea de către o parte a gradiniţelor verificate a obligaţiilor de informare (ex. părinţii nu erau informaţi în mod clar şi precis despre modalitatea de anunţare a măririi taxelor şi când se poate face acest lucru, în funcţie de modificarea unor factori de influenţă; neprecizarea tarifului şi modului de executare a serviciilor de masă şi/ de transport“), se arată în comunicatul ANPC.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!