Banat
Tabăra de creație artistică „Călacea Băi 2018”

Tabăra de creație artistică „Călacea Băi 2018”

Diac. Răzvan Fibișan, 19 Iulie 2018

În perioda 23-31 iulie, Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Timișoara organizează, în stațiunea balneo-climaterică Băile Calacea din judeţul Timiș, o tabără de pictură. La această ediție, mai mulți artişti plastici profesionişti din Timișoara, membri ai Filialei Timişoara a UAP (Mia Acatrinei, Petru Galiş, Emil Grama, Mia Bana Jichița, Rodica Banciu, Mirela Popescu, Sorina Stână, Bela Tar, Pavel Torony, Mihai Vornicu), dar și tineri talentaţi, creatori de frumos, care şi-au confirmat calităţile şi capacităţile creatoare în expoziţii de grup şi colective reprezentative, s-au adunat pentru a picta împreună timp de 9 zile într-un cadru mirabil din Banatul de Câmpie. Organizatorul și coordonatorul taberei este artistul plastic Victor Acatrinei, consacrat în arta românească prin maniera simetriilor. În aceste zile de creație artistică se vor organiza discuţii, dezbateri, schimburi de experienţă, precum şi vizite şi excursii documentare la Hodoni, Satchinez, Variaş, Sânnicolau Mare, Teremia etc. Lucrările realizate în tabără vor fi întrunite şi prezentate publicului într-o expoziţie organizată la închiderea lucrărilor taberei, 31 iulie, la Băile Călacea, expoziția urmând să fie prezentată şi pe simezele Galeriei de Artă „Helios” din Timişoara. Nu în ultimul rând, se va redacta şi tipări un catalog ilustrat, ce va cuprinde lucrările tuturor partici­pan­ților.

Tabăra de Creaţie Artistică de la Băile Călacea este ini­țiată și organizată de Filiala Timişoara a Uniunii Artiș­tilor Plastici din România, cu sprijinul Consiliul Judeţean Timiş, fiind deja recunscută atât la nivel național, cât și internaţional.

Uniunea Artiştilor Plastici din România (prescurtat UAP) există sub această denumire din anul 1951 şi este moştenitoarea Sindicatelor Artelor Frumoase din 192l. UAP este o asociaţie nonguvernamentală şi nonprofit, alcătuită din artişti plastici profesionişti (pictori, sculptori, graficieni, designeri, artişti decoratori, scenografi, critici de artă, restauratori, artişti multimedia), având drept scop promovarea artei şi susţinerea intereselor membrilor săi în acest domeniu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!