Actualitate religioasă
Tabără de jurnalism la Mănăstirea Dervent

Tabără de jurnalism la Mănăstirea Dervent

01 Septembrie 2018

Mănăstirea Dervent, județul Constanța, găzduiește până duminică, 2 septembrie, cea de-a doua ediție a taberei „Jurnalism la Dervent”. Timp de o săptămână, Mănăstirea Dervent a fost re­dac­ție pentru 10 studenți de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și studenți din cadrul programului de master „Comunicare și comuniune eclesială în spațiul ortodox” de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, informează Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Ghidul viitorilor jurnaliști a fost părintele arhimandrit Andrei Tudor, stareț al Mănăstirii Dervent, care i-a călăuzit prin diferite locuri ale Dobrogei, pline de istorie și încărcătură spirituală: Cetatea Sacidava, Mănăstirea Capidava, Mănăstirea Colilia, Mănăstirea Stejaru, Mănăstirea „Sfântul Ioan Casian”, Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul și Sfântul Efrem cel Nou”, Mănăstirea Lipnița, Păcuiul lui Soare și alte obiective.

Articolele sunt postate pe site-ul Jurnalism la Dervent (www.jurnalismladervent.wordpress.com), iar reportajele video vor fi difuzate în cadrul emisiunii online Lumina Cuvântului (www.youtube.com/lumina.cuvantului). Tabăra se va încheia prin participarea studenților și profesorilor la slujba Sfintei Liturghii, săvârșită la Mănăstirea Dervent.

„De ce Dervent 2018? De ce după Dervent 2017? Poate pentru că jurnalism la Dervent înseamnă mai mult decât jurnalism. Poate pentru că jurnalismul înseamnă să îi descoperi pe ceilalți și să te descoperi pe tine prin ei. Poate pentru că jurnalismul fără suflet nu este jurnalism și unde puteam găsi însuflețirea mai bine decât aici? Poate pentru că putea să fie în orice altă parte a țării, dar nu putea decât să fie aici” - scrie Mihai Coman, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării pe site-ul Jurnalism la Dervent.

Atât studenții, cât și profesorii au fost felicitați de către IPS Teodosie pentru munca lor de documentare și scriere și au primit binecuvântare. Tabăra este organizată de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, prin decanul Mihai Coman și colegii săi: Oscar Stănciulescu, Cristina Coman și Ana Maria Neagu din cadrul aceleiași facultăți.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!