Actualitate religioasă
Tabăra de vară „Credinţă, Unitate, Prietenie”

Tabăra de vară „Credinţă, Unitate, Prietenie”

Pr. Rareş Bucur, 12 Iulie 2018

Arhiepiscopia Dunării de Jos desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, chiriarhul locului, în perioada 9-13 iulie, tabăra eparhială de vară „Credinţă, Unitate, Prietenie”. În cadrul acesteia, 60 de tineri vor fi instruiţi să devină lideri şi animatori ai grupurilor de tineri din parohiile din care fac parte.

Tabăra organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul face parte din proiectul „Vacanţa Altfel Acasă”, desfăşurat în parteneriat cu Asociaţia multifuncţională filantropică „Sfântul Spiridon” din Galaţi şi finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi.

La acest proiect participă 60 de tineri din parohiile eparhiei în două sesiuni de tabără de câte cinci zile fiecare. Activităţile se desfăşoară la Mănăstirea Tudor Vladimirescu, din judeţul Galaţi, în perioadele 9-13 iulie 2018 şi 16-20 iulie 2018, tinerii participanţi beneficiind de cazare în cadrul acestui aşezământ monahal.

Programul-cadru al celor două tabere cuprinde activităţi liturgice şi ateliere de creaţie, cultural-artistice, sportive şi recreative, precum şi de formare a liderilor şi animatorilor de grupuri de tineret.

Deschiderea oficială a primei tabere de vară a avut loc marţi, 10 iulie, în prezenţa Înaltprea­sfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a părintelui vicar eparhial Lucian Petroaia, precum şi a maicilor din cadrul mănăstirii.

După săvârşirea slujbei de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra acestor tineri, într-o atmosferă de deschidere și sinceritate, ierarhul a purtat un dialog pe teme duhovniceşti, răspunzând întrebărilor tinerilor și problemelor puse de aceștia.

În cuvântul adresat cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a arătat că „tabăra aceasta este prilej de rugăciune, recreere, bucurie şi comuniune fraternă, iar tinerii plini de entuziasm îşi găsesc aici răspunsuri la întrebările şi frământările lor”.

Acest proiect de educaţie ino­vator, atât pentru tinerii beneficiari, cât şi pentru comunitatea locală, are scopul de a contribui la dezvoltarea comunităţii gălăţene şi de a oferi tinerei generaţii alternative sănătoase şi benefice pentru petrecerea timpului liber.

Primul obiectiv al acestui proiect este de a instrui 48 de tineri în vederea dobândirii de noi cunoştinţe, idei, noţiuni şi aplicaţii practice în domeniul animării grupurilor de tineret/copii, urmând ca în cea de-a doua parte, 12 tineri deja instruiţi de părintele Simeon Bănică, inspector pentru cateheză parohială şi trainer în cadrul proiectului, să-şi exerseze practic abilităţile teoretice deja dobândite.

Un rezultat aşteptat al acestei iniţiative este activarea celor 60 de tineri instruiţi ca animatori în parohiile, centrele sociale şi comunităţile gălăţene de tineri în perioada vacanţei de vară.

Tabăra este organizată în jurul celor 48 plus 12 tineri care trec prin cinci module de instruire teoretică şi practică în aria de: Comunicare, Autocunoaştere, Conflict, Lucru în echipă şi Lideri şi sunt însoţite de sesiuni de educaţie non-formală ce se realizează prin vizionare de filme, interpretare şi discuţii libere, jocuri de rol şi evaluarea jocurilor.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!