Transilvania
Tabăra de vară „Icoana colț de rai” în Răstolița, Mureș

Tabăra de vară „Icoana colț de rai” în Răstolița, Mureș

12 Iulie 2018

Tabăra de vară „Icoana colț de rai”, ediția a XII-a, intitulată „Micul Apostol”, organizată în perioada 9-13 iulie de către Școala Gimnazială Răstolița, județul Mureș, în colaborare cu Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin, a început luni, 9 iulie. La această tabără participă 40 de elevi de pe valea Mureșului, la care se adaugă și elevi din alte județe precum Neamț, Alba (Cugir) și Bistrița (Monor).  

Tabăra de vară „Icoana colț de rai” a început cu un serviciu religios săvârșit de către parohul Ioan Lircă Moldovan din Parohia Ortodoxă Răs­tolița, înconjurat de un sobor de preoți. A luat, apoi, cuvântul gazda evenimentului, directorul Școlii Răstolița, Ioana Lircă, primarul Marius Lircă, care a vorbit despre finanțarea taberei de către Primăria Răstolița, și profesor de religie Simona Feldrihan, care a vorbit despre tabără și despre programul acesteia.

Inițiatorii acestei tabere de vară, ediția a XII-a, sunt profesorul de religie Simona Feldrihan de la Școlile Gimnaziale Răs­tolița și Rușii-Munți și profesorul de religie Daniela Friciu de la Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin, alături de care s-au aflat în acest an și alți profesori de religie din zona Reghinului, precum și cadre didactice de la Școala Gimnazială Răstolița.
La această tabără participă un număr de 40 de elevi de pe valea Mureșului, la care se adaugă și elevi din alte județe, precum Neamț, Alba (Cugir) și Bistrița (Monor).  

Programul taberei este structurat și conturat după profilul participanților, între aceștia fiind și elevi de școală primară. Pe lângă pictarea de icoane pe sticlă, participanții sunt im­plicați și în alte  activități interactive precum: învățarea vie­ților Sfinților Apostoli, concursuri, drumeții, activități cu tema Centenarului Marii Uniri etc. Festivitatea de încheiere a taberei va avea loc vineri, 13 iulie, când se vor sfinți și icoanele pictate de copii, vor fi oferite diplome participanților care vor prezenta și un scurt program artistic pregătit pe tot parcursul taberei. (Pr. Cosmin Maftei)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!