Transilvania
Tabără de vară la Sângeorz-Băi, pentru tineri din Protopopiatul Dej

Tabără de vară la Sângeorz-Băi, pentru tineri din Protopopiatul Dej

Costinel Șoaită, 01 Septembrie 2018

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a fost prezent în mijlocul tinerilor din Tabăra de vară de la Sângeorz-Băi, organizată de Protopopiatul Dej în parteneriat cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej.

IPS Mitropolit Andrei s-a întâlnit cu copiii aflați în tabăra de vară de la Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud, care se desfă­șoară în perioada 27 august - 1 septembrie.

Aflat în zona Țării Năsăudului, cu ocazia hramului Mănăstirii Cormaia, ierarhul, însoțit de protopopul de Năsăud, părintele Ioan Dâmbu și de arhid. Claudiu Grama, consilier pe probleme de misiune și de protocol din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, au poposit la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, pentru a petrece câteva momente alături de copiii aflați în tabără.

După un scurt recital de cântece oferit de copii, IPS Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, oferindu-le numeroase exemple de tineri cu viață curată, precum Sfântul Ioan Valahul, îndemnându-i să fie ascultători de părinți, de profesori și de Biserică, pentru a ajunge oameni de nădejde ai societății și ai Bisericii. La finalul întâlnirii, copiii au primit din partea IPS Mitropolit Andrei cărți de rugăciuni.

Tabăra de vară de la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi este organizată de Protopopiatul Dej, în parteneriat cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej. Aceasta este cea de-a doua tabără din această vară, organizată pentru copiii și tinerii din Protopopiatul Dej, în tabără fiind prezenți 67 de copii cu vârste cuprinse între 12-16 ani.

Potrivit coordonatorului activită­ților de tineret, pr. Adrian Sîntiuan, tinerii au luat parte în aceste tabere de vară de un program diversificat: sunt organizate concursuri, întreceri sportive, ateliere practice, drumeții și excursii la principalele obiective turistice din zonă. În același timp, tinerii participă în fiecare dimineață și seară la un program de rugăciune, dar și la discuții tematice coordonate de părintele Vlad Todoran.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!