Actualitate religioasă
Tabăra de vară „Tradiţie şi noutate”

Tabăra de vară „Tradiţie şi noutate”

Alexandru Briciu, 23 August 2018

Aşezământul social-filantropic „Sfântul Pantelimon” din localitatea Lacu Sărat, judeţul Brăila, găzduieşte, începând de marţi, 21 august, tabăra de vară „Tradiţie şi noutate”. Deschiderea oficială a taberei a avut loc în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Evenimentul face parte din programul național de tabere al Patriarhiei Române, început în anul 2016.

Anul acesta, Arhiepiscopia Dunării de Jos găzduiește tabăra pentru tineret „Tradiție și noutate”. Tinerii trimiși de eparhii din întreaga țară în tabără au fost întâmpinați de preoţi, profesori, oameni de cultură şi formatori din Arhiepiscopia Dunării de Jos implicaţi în activităţile catehetice desfăşurate de parohii. „După rugăciunea de dimineaţă, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a adresat tinerilor un cuvânt de binecuvântare şi de bun venit în Eparhia Dunării de Jos, îndemnându-i şi încurajându-i ca prin activităţile creative, recreative şi interactive pe care le vor desfăşura în aceste zile să se bucure de locurile frumoase din această zonă a ţării şi să fructifice timpul petrecut aici pentru atingerea tuturor obiectivelor propuse. Totodată, ierarhul a explicat tinerilor termenii de «tradiţie» şi «noutate» şi a făcut o prezentare a programului cu principalele locaţii pe care aceştia le vor vizita. În continuare, toţi participanţii au avut posibilitatea de a se cunoaşte, a socializa şi a vizita întregul aşezământ eparhial, care timp de 7 zile le va fi gazdă”, ne-a declarat părintele consilier eparhial Rareș Bucur.

Taberele se desfășoară la nivelul fiecărui centru mitropolitan din țară al Patriarhiei Române, cu beneficiari din fiecare epar­hie - tineri cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani. Obiectivul general al taberei are în vedere formarea tinerilor în acord cu valorile autentice ale Bisericii, prin oferirea unor alternative pentru petrecerea timpului liber, oferirea unui cadru propice dezvoltării personale a tinerilor ca membri ai Bisericii, familiarizarea cu specificul fiecărei zone a ţării noastre, informarea şi formarea în legătură cu moştenirea culturală şi bogăţia tradiţiilor specifice spaţiului Ortodoxiei româneşti.

Programul taberei de la Lacu Sărat se va încheia duminică, 26 august, când tinerii vor participa la Sfânta Liturghie.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!