Transilvania
Tabără de weekend pentru copii din Nimigea de Sus, Protopopiatul Năsăud

Tabără de weekend pentru copii din Nimigea de Sus, Protopopiatul Năsăud

26 Septembrie 2018

Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Nimigea de Sus, Protopopiatul Năsăud, a organizat în perioada 21-23 septembrie, pentru al treilea an consecutiv, o tabără de weekend destinată tuturor copiilor din comunitate. Peste 30 de copii au participat, timp de trei zile, la activități educativ-religioase şi recreative.

Activitățile au avut rolul de a-i apropia pe copii mai mult de biserică și de a le dezvolta abilităţile practice, de relaţionare şi de muncă în echipă. Printre activitățile desfă­șurate se numără: cateheză, activităţi corale, jocuri, concursul pe echipe „Marele Joc”, seară de film, atelierul de împletit cruciuliţe şi brăţări, program de rugăciune și dezbateri pe teme de actualitate cu parohul Cornel Coprean.

„Aceste activităţi au fost posibile datorită implicării tinerilor voluntari ai parohiei care, până nu demult, au fost ei înşişi participanţi ai acestor tabere: Carmen Săsărman, Adela Sabo, Patricio Găurean, Emanuela Bădăluţă, Cosmina Dîmbul şi Mario Ilişuan”, a spus pr. Cornel Coprean.

La final, copiii au participat la Sfânta Liturghie.

„Cele trei zile dedicate copiilor s-au încheiat duminică printr-o bucurie deplină, întrucât în mijlocul lor şi al credincioşilor din Nimigea de Sus a fost prezent la Sfânta Liturghie preacuviosul părinte arhimandrit Benedict Vesa, secretar eparhial şi profesor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Sfinţia sa, plecând de la pericopa evanghelică a pescuirii minunate, a rostit un bogat cuvânt de învăţătură aplicat la realităţile vieţii cotidiene, menit să răspundă necesităţilor duhovniceşti ale credincioşilor şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să-L mărturisească pe Hristos înaintea tuturor oamenilor. Îmbrăcaţi în straie populare specifice zonei, copiii au participat la Sfânta Liturghie şi s-au cuminecat, iar la final au susţinut un scurt concert de pricesne şi cântece patriotice, care să marcheze sărbătoarea Centenarului Marii Uniri”, a relatat parohul Cornel Coprean.

Acest proiect anual se înscrie în cadrul protocolului de cooperare încheiat între Parohia Ortodoxă Nimigea de Sus, păstorită de pr. Cornel Coprean, şi Şcoala Primară din localitate, reprezentată de învăţătorul Ioan Luşcan şi educatoarea Floarea Salvan.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!