Transilvania
Tabără în munții Parâng, pentru tineri din Protopopiatul Sebeș

Tabără în munții Parâng, pentru tineri din Protopopiatul Sebeș

15 Februarie 2018

În perioada 5-8 februarie, un grup de liceeni din municipiul Sebeș a participat la Tabăra de iarnă din munții Parâng, eveniment care are loc de mai mulți ani în cadrul programului de activități al Grupului de inițiativă pentru tineret din Protopopiatului Sebeș.

Tinerii au avut parte de un program echilibrat, care a inclus rugăciunile de dimineața și de seara, o drumeție zilnică, practicarea sporturilor de iarnă (începătorii au beneficiat de ajutorul instructorilor atestați), jocuri interactive și acțiuni de voluntariat.

„Experiența de la Parâng a fost una minunată. Am legat prietenii, am învățat jocuri noi, am învățat să împărțim și să respectăm pe cei din jurul nostru. Distracția? Cu siguranță nu a lipsit, dar nu a lipsit nici timpul oferit rugăciunii și mulțumirii aduse lui Dumnezeu pentru ziua pe care ne-a oferit-o. Îmi doresc să repet săptămânal această experiențăˮ, a spus Șerban Dragomir, clasa a IX-a.

„Excursia la Domeniul Schiabil Parâng a fost o experiență de neuitat, în care am legat prietenii frumoase, am învățat o mulțime de jocuri care ne-au pus mintea și gândirea rapid la contribuție, am practicat sport: schi (unii s-au urcat pentru prima dată pe schiuri în aceste zile), alergat de dimineață, drumeție spre Micul Parâng cu toate că vremea nu ne-a permis să ajungem până în vârf. De asemenea, am fost bine îngrijiți de gazdele noastre, nelipsindu-ne nimic din cele necesare. Dar cel mai important, toate acestea s-au petrecut sub purtarea de grijă a lui Dumnezeu, rugăciunea de seară și dimineață fiind nelipsită. Cu siguranță vom veni și anul viitor!ˮ, a spus Clara Cibu, clasa a IX-a, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Grupurile de inițiativă pentru tineret din Arhiepiscopia Alba Iuliei sunt constituite la nivelul fiecărui protopopiat și sunt alcătuite din preoți, profesori și voluntari, implicați în diferite activități cu tinerii.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!