Transilvania
Tabără la Sângeorz-Băi pentru 40 de copii şi tineri de la Centrul pentru Protecția Copilului Beclean

Tabără la Sângeorz-Băi pentru 40 de copii şi tineri de la Centrul pentru Protecția Copilului Beclean

13 Iunie 2018

În perioada 8-10 iunie, peste 40 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani de la Centrul pentru Protecția Copilului Beclean au participat la Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi la tabăra „Zile de poveste”, organizată de părintele Alin Pop, preotul misionar al Centrului, cu sprijinul educatorilor și în colaborare cu Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși (ATCOR) Cluj și Asociația Elevilor din Cluj.

Cei opt voluntari coordonați de Radu Copil, inspectorul de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, au încercat să acopere o arie cât mai largă de activități, pentru ca participanții să se bucure de cele trei zile de tabără.

„Copii au luat parte la activități sportive, jocuri de grup în aer liber și două runde de ateliere de confecționat cruciulițe, pungulițe de cadouri, tras cu arcul, chitară, orgă și trucuri cu cărți. Fiecare seară s-a încheiat cu cântece la chitară, într-o atmosferă plină de entuziasm și veselie, conform celor precizate de Radu Copil.

Programul zilei de sâmbătă a inclus și alte trei activități specifice de tabără: drumeție în Sângeorz-Băi, jocuri cu baloane cu apă și foc de tabără cu cântece la chitară și lansare de lampioane. Tot sâmbătă, atât dimineața, cât și seara, participanții s-au rugat împreună și au luat parte la scurte discuții duhovnicești despre Taina Spovedaniei și Împărtășaniei. Majoritatea copiilor și adolescenților s-au spovedit la părintele Alin Pop, iar duminică, la Sfânta Liturghie, care a avut loc la biserica din cadrul Centrului de Tineret, s-au împărtășit.

„Această tabără face parte din seria de activități care au loc în cadrul parteneriatului încheiat între Centrul pentru Protecția Copilului Beclean și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj în anul 2017. Până în prezent au fost realizate mai multe zile de activități la Centrul de la Beclean și două tabere de weekend la Centrul de Tineret de la Sângeorz-Băi”, conform celor precizate de Radu Copil, inspectorul de tineret din cadrul eparhiei şi președinte ATCOR Cluj.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!