Transilvania
Tabăra națională „Să ne descoperim prin pictură”, în Protopopiatul Târgu Mureș

Tabăra națională „Să ne descoperim prin pictură”, în Protopopiatul Târgu Mureș

Pr. Horațiu Sita, 11 August 2018

Protopopiatul Târgu Mureș, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureş, organizează în perioada 6-12 august, tabăra națională cu titlul „Să ne descoperim prin pictură”. Activitățile şi cazarea tinerilor se desfășoară în clădirea Direcției Județene de Sport și Tineret Mureș, gazde fiind directorul acestei instituții, Iuliana Rus, şi consilierul pentru tineret, Robert Barabaş, responsabil de tabără.

Cei 60 de tineri, din județul Mureș și din țară, sunt coordonați de protopopul Olimpiu Zăhan, profesorii Gogean Carmen din Târnăveni, Maxim Ghiță din Târgu Mureș, preoții Ştefan Cătăuță din Blaj, Dumitrescu Mihai, Toma Constantin, Racoți Bogdan, Hora­țiu Sita şi Marius Bălăşoiu din Protopopiatul Târgu Mureș. Profesorii îndrumători în tehnica picturii icoanelor sunt: Maria Pârvu Kulcsar, Emilia Manole şi Mureşan Vasile, director artistic al Asociației Artiștilor Plastici din Târgu Mureș.

În această perioadă, pe lângă activitatea din cadrul taberei, tinerii vizitează obiective istorice, culturale, religioase, de agrement şi sport din Târgu Mureș şi împrejurimi. De asemenea, la baza sportivă din cadrul Direcției Județene de Sport și Tineret Mureș se organizează diverse competiții sportive, spectacol de karaoke şi seară de film.

În fiecare seară, tinerii participă la slujba Paraclisului Maicii Domnului, oficiată în Biserica de lemn cu hramul „Sfântul Arhanghel Mihai”.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!