Transilvania
Tabără pentru 25 de copii și tineri la Vadu Moților, în Munții Apuseni

Tabără pentru 25 de copii și tineri la Vadu Moților, în Munții Apuseni

11 Iulie 2018

În luna iulie au fost deschise seriile de tabere organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, prin Departamentul de tineret din cadrul Sectorului cultural. În perioada 2-7 iulie, în Parohia Vadu Moților, Protopopiatul Câmpeni, s-a desfășurat programul unei tabere de vară organizate de Arhiepiscopia Alba Iulia, la care au participat 25 de tineri, îndrumați de către doi animatori socio-educativi, alături de parohul din Vadu Moților.

În acest an, pe lângă locațiile de tabără de la Cetea - județul Alba, Sărmașu - județul Mureș, Rimetea - județul Alba, Lăpușna - județul Mureș și Criș-Stejăreni - județul Mureș s-a adăugat și Vadu Moților, județul Alba. Așezată în inima Munților Apuseni, pe valea Arieșului superior, Vadul Moților este o zonă cu un patrimoniu cultural material și imaterial bogat, specific Țării Moților.
În perioada 2-7 iulie, în Parohia Vadu Moților, Protopopiatul Câmpeni, s-a desfășurat programul unei tabere de vară organizate de Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia. Pe durata întregii săptămâni, cei 25 de tineri înscriși în această tabără, îndrumați de cei doi animatori socio-educativi, Teodora Popa și Angel Secasan, și de către parohul Daniel Bexa, au desfășurat un program diversificat de activități educative.

În programul zilnic al taberei a fost inclus și un program de rugăciune, precum și o serie de activități cu tematică creștină.

„În cadrul acestei tabere a fost cuprinsă si o drumeție, traseul de munte oferindu-le copiilor peisaje și experiențe de neuitat. De asemenea, programul a cuprins și participarea tinerilor la Sfânta Liturghie în biserica parohială din comuna Vadu Moților, slujba la care tinerii au participat prin cântare, mulți dintre ei împăr­tășindu-se cu Trupul si Sângele Domnului. Copiii s-au simțit foarte bine, toți exprimându-și dorința de a reveni într-o astfel de tabără și pe viitor. S-au legat prietenii noi, s-au trăit experiențe noi, toate activitățile desfăș­urându-se conform programului prestabilit, fiind atinse toate obiectivele. Și pentru parohia noastră, experiența a fost una inedită, fiind prima de genul acesta. Ne bucurăm că putem contribui la formarea de caractere frumoase prin activități de acest gen și nădăjduim ca și pe viitor Parohia Vadu Moților să poată găzdui astfel de tabere”, a spus parohul din Vadu Moților, Daniel Bexa, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!