Transilvania
Tabăra socială „Povești pentru suflet” pentru copii defavorizați, la Ocna Sibiului

Tabăra socială „Povești pentru suflet” pentru copii defavorizați, la Ocna Sibiului

Ștefan Mărculeț, 06 Septembrie 2018

Arhiepiscopia Sibiului a organizat, în perioada 29-31 august, o tabără socială intitulată „Povești pentru suflet” în cadrul Centrului de Tabere din Ocna Sibiului. Tabăra s-a adresat unor copii proveniți din familii defavorizate și cu situație materială precară din localitățile Ilimbav, Marpod și Hosman. Tabăra a fost realizată în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu, Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu și Asociația „Arca lui Anca”.

„Programul de tabere sociale realizat de Arhiepiscopia Sibiu se află anul acesta la ediția a III-a și s-a bucurat de implicarea mai multor persoane (cadre școlare și reprezentanți ai instituțiilor publice) în regim de voluntariat pentru activitățile desfășurate”, a precizat Marius Talmațchi, din cadrul Departamentului social al Arhiepiscopiei Sibiului.

În cadrul taberei „Povești pentru suflet” au fost realizate diverse ateliere pentru copii.

„Aceste activități au fost menite să le dezvolte copiilor aptitudinile practice, abilitățile sociale și competențele de comunicare, după cum urmează: atelier de pictură, atelier gastronomic, atelier de mărgelit, atelier de storytelling, lecții de dans, jocuri de rol, activități recreative și activități de prevenire în domeniul antidrog și rutier. Pe lângă activitățile menționate, copii beneficiari ai taberei au vizitat Gradina Zoo din Sibiu și Lacurile din localitatea Ocna Sibiu”, a mai precizat Marius Talmațchi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!