Transilvania
Tabere de vară la Păltiniș, organizate de Arhiepiscopia Sibiului

Tabere de vară la Păltiniș, organizate de Arhiepiscopia Sibiului

Ștefan Mărculeț, 25 Iunie 2018

Tinerii și copiii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, care doresc să își dezvolte abilitățile artistice, de comunicare și de creație au posibilitatea să se înscrie la una dintre taberele organizate în această vară la Centrul „Sfântul Andrei Șaguna” din Păltiniș, județul Sibiu.  

Taberele de la centrul din stațiunea montană Păltiniș sunt organizate de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Tineret și Centrul de Tineret „Seminarium Transsilvanicum”. O echipă tânără, cu animatori instruiți și cu personal specializat a pregătit tinerilor un program de activități prin care se oferă posibilitatea tinerilor și copiilor de a-și dezvolta talentele, de a conștientiza mai mult rolul lor în societate și de a cunoaște mai multe despre natură și lumea înconjurătoare.

„Suntem prieteni, familie, colegi, cunoștințe, oameni gata de aventuri noi și creatori de amintiri de neuitat. Ne-am adunat de prin toate colțurile țării o echipă de tineri plini de entuziasm, optimism și iubirea față de credință și frumos. Grupați în jurul Centrului de Tineret «Seminarium Transsilvanicum», parte a Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, dorim să oferim o alternativă tinerilor în a petrece timpul liber cu folos, în a se dezvolta armonios, cu principii de viață sănătoase și cu sprijin profesionist. Suntem aici pentru a crea prietenii pe viață și pentru cea mai smart distracție din vara asta”, ne-au spus organizatorii.

Programul din această vară cuprinde trei tabere. Prima tabără este intitulată „Dăruind vei dobândi” și va avea loc în perioada 9-14 iulie. La această tabără sunt așteptați tineri cu vârste între 12 și 18 ani. „Ne dorim ca tinerii să ia contact cu societatea și să aibă un impact asupra comunității. Astfel, ei simt că oferă ceva lumii înconjurătoare și că își aduc un aport social pozitiv”, au mai spus organizatorii.

A doua tabără de la Păltiniș are tema „Înapoi în viitor” și se va desfășura în perioada 16-21 iulie. Participanții cu vârste între 12 și 18 ani vor beneficia de activități artistice inedite, care să îi aducă în mijlocul naturii, mai aproape de cultura poporului român.

A treia tabără este intitulată „Tinerii Exploratori” și se va desfășura în perioada 17-22 august. „Sunt așteptați copii cu vârste între 8 și 12 ani care vor lua parte la un exercițiu de libertate prin care vor învăța să lucreze împreună și să se ajute reciproc, devenind prieteni veritabili și adevărați exploratori”, după cum anunţă organizatorii.

Toți cei interesați de aceste tabere au posibilitatea să afle detalii și se pot înscrie pe http://facebook.com/haiintabara și pe http://haiintabara.net.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!