Actualitate religioasă
Târnosirea noii biserici din parohia Forăşti

Târnosirea noii biserici din parohia Forăşti

Constantin Ciofu, 04 August 2010

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din parohia Forăşti, Protopopiatul Fălticeni, a fost sfinţită duminică, 1 august, de Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Sfântul lăcaş a fost ridicat lângă vechea biserică de lemn din parohie.

Sute de credincioşi au participat în Duminica a X-a după Rusalii la slujba de sfinţire a Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Forăşti din judeţul Suceava. Încă de la primele ore ale dimineţii, oamenii l-au aşteptat pe Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, care a sosit într-o caleaşcă, înconjurat de călăreţi îmbrăcaţi în costume naţionale. După târnosirea noului sfânt lăcaş din parohia Forăşti, IPS Pimen a săvârşit Sfânta Liturghie în cadrul căreia a rostit un cuvânt de învăţătură. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a vorbit despre însemnătatea postului în viaţa creştinului din viaţa de toate zilele şi despre cumpătare. IPS Pimen a făcut referire la ajutoarele date de către credincioşii din toate zonele eparhiei pentru sinistraţii din zona Dorneşti, unde Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor ridică case pentru 60 de familii. Părintele paroh Ionel Coca a primit rangul de iconom, iar pr. Constantin Daniel de la parohia Pleşeşti a fost hirotesit duhovnic.

"Oamenii au lucrat mult la această biserică"

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Forăşti a fost ridicată lângă vechiul sfânt lăcaş, monument istoric, cu hramul "Sf. Nicolae". Primul lăcaş de închinăciune nu a mai făcut faţă nevoilor comunităţii, astfel încât a fost necesară construirea unei noi biserici, a cărei temelie a fost pusă în urmă cu nouă ani, în vremea păstoririi ca paroh a părintelui Vasile Damian. Lucrările au fost continuate de pr. Florentin Gheorghiu, în timpul căruia s-a montat acoperişul şi s-au realizat tencuielile interioare şi exterioare. Apoi a venit preotul Ionel Coca, actualul paroh, în timpul căruia a fost finalizată construcţia şi înfrumuseţarea sfântului lăcaş. "Totul s-a făcut prin contribuţia credincioşilor, cu fonduri din partea Guvernului României şi de la Consiliul Judeţean Suceava, astfel încât s-au putut finaliza lucrările. Credincioşii au aşteptat mult evenimentul de duminică, întâmpinând cu bucurie venirea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen. Oamenii au lucrat mult la această biserică până în ajunul sărbătorii parohiei Forăşti pentru ca serbarea să fie deplină", ne-a relatat pr. Constantin Patrolea, protopop al Protopopiatului Fălticeni.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!