Sănătate
TelVerde pentru sesizarea cazurilor de corupţie din sănătate

TelVerde pentru sesizarea cazurilor de corupţie din sănătate

Otilia Bălinișteanu, 16 Decembrie 2016

Românii vor putea sesiza cazurile de corupţie din sistemul sanitar printr‑o „linie verde anticorupţie”, lansată de Ministerul Sănătăţii şi Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). „Orice român va putea sesiza telefonic cazuri de corupţie din sistemul sanitar”, a anunţat ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, în cadrul simpozionului „Prevenirea corupţiei în perioada 2016‑2020 - Perspective instituţionale”, după cum relatează Mediafax.

Potrivit acestuia, dispeceratul va fi administrat de DGA şi va primi automat sesizările persoanelor nemulţumite transmise prin noul mecanism de măsurare a satisfacţiei pacienţilor prin SMS.

„Capacitatea Ministerului Sănătăţii de a descoperi toate cazurile de corupţie sau de a descoperi cazuri de corupţie în general este încă scăzută, de aceea ne bazăm pe pacienţi şi pe personalul medical să ţină lumina aprinsă. (...) Sistemul sanitar trebuie curăţat de fraudă şi corupţie şi asta este în beneficiul medicilor şi, bineînţeles, în beneficiul pacienţilor”, a spus Vlad Voiculescu.

Numărul de telefon la care cetăţenii vor putea reclama cazurile de corupţie este 0800.806.806, apelul fiind gratuit în orice reţea.

În afară de TelVerde, cetăţenii mai pot reclama cazurile de corupţie din sistemul medical şi direct la Ministerul Sănătăţii, prin e-mail la adresa presa@ms.ro, sau printr‑o sesizare scrisă depusă la sediul instituţiei sau transmisă prin poştă.

În opinia sa, deciziile luate în ultimele şase luni la Ministerul Sănătăţii sunt „fără precedent”.

„Pentru prima dată există o reglementare legislativă unitară cu privire la transparentizare, toate informaţiile sunt agregate pe pagina web transparenta.ms.ro, pagină care este în curs de dezvoltare. Pentru prima dată, contractele de achiziţii publice şi cele care implică utilizarea patrimoniului public încheiate de spitale, de către serviciile judeţene de ambulanţă, de către instituţiile din subordinea Ministerului Sănătăţii, toate vor fi publicate pe internet. Toate posturile disponibile în spitale se publică pe posturi.gov.ro şi orice funcţie de conducere din spitale se ocupă prin concurs”, a explicat Voiculescu. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!