Actualitate religioasă
Tineri băcăuani în excursie la munte

Tineri băcăuani în excursie la munte

Pr. Daniel-Ionel Marari, 13 Ianuarie 2018

Câteva zeci de copii din Bacău împreună cu unii părinți ai lor au luat parte marți, 9 ianuarie, la o excursie tematică, denumită: „În căutarea zăpezii !”, care a fost organizată de către Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din Protopopiatul Bacău și care a vizat vizitarea stațiunii Harghita-Băi. Aici, cei 36 de copii proveniți din parohie, de la Centrul Maternal Bacău și de la Școala „Mihai Drăgan”, alături de 14 persoane hipoacuzice, au luat contact cu zăpada și cu zona de basm, care an de an adună mii de turiști dornici de recreere și de bună dispoziție. Copiii au prins o zi perfectă pentru săniuș și pentru distracție. Echipaţi cu haine groase, amatorii de derdeluş au spus în cor că nici nu li s-a părut prea frig. Iar cei mai mici nici atât nu s-au plâns.

„A fost foarte bine, distractiv. În momentul în care am coborât cu viteză pe pârtie nu am simțit nici o înfricoşare”, a mărturisit un băieţel.

„M-am simțit foarte bine. Nu mi-a fost frică deloc, chiar îmi doresc dacă se mai organizează să pot participa din nou”, a spus un alt copil. Părinții însoțitori au afirmat că au venit la săniuş pentru bucuria copiilor, dar în același timp au recunoscut că s-au distrat şi ei de minune. Mai ales că majoritatea şi-au amintit de propria copilărie.

„Pe termen lung, ne propunem ca astfel de proiecte pentru copii să reprezinte o activitate constantă a parohiei noastre. Urmărim, de asemenea, să extindem numărul de participanți și pentru alte activități care să vină în ajutorul categoriilor defavorizate, dar și să promovăm învățătura Bisericii”, a declarat preotul paroh Gabriel Ichim-Radu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!