Tinerii din Blaj aşteptaţi la o seară de film la Colegiul „I. M. Clain”

Pr. Ovidiu Pop, 26 Februarie 2016

Proiectul cultural „Serile de film pentru tineri”, derulat în Protopopiatul Blaj sub coordonarea Grupului de inițiativă pentru tineret al Protopopiatului Blaj, continuă în luna februarie cu vizionarea filmului „În căutarea fericirii” (The pursuit of happiness). Această întâlnire va fi găzduită azi, 26 februarie, de la ora 16:00, în sala multi­funcțională a colegiului „I.M. Clain” din Blaj, sub moderarea profesoarei Dorina Gânța.

Distribuția filmului îl are în rolul principal pe actorul Will Smith, care interpretează rolul unui tată care are greutăți în a-și întreține familia. În ciuda curajoaselor sale încercări de a se menține pe linia de plutire, soția lui cedează în fata greutăților și pleacă, deși aveau împreună un copil de cinci ani, Christopher. Chris, având de acum doar în grija sa copilul, face tot posibilul pentru a obține o slujbă mai bine plătită. Folosindu-și în acest scop cunoș­tintele de marketing, obține un stagiu de pregătire la o prestigioasă firmă de brokeraj și, deși nu este plătit timp de șase luni, acceptă, în speranța că stagiul îi va deschide oportunitatea spre o slujbă decentă. Pentru că nu a avut bani pentru plata chiriei, Chris și fiul său sunt evacuați din apartament, așa că sunt nevoiți să înnopteze în adăposturi sociale, iar uneori chiar în toalete publice. În ciuda necazurilor, Chris rămâne același tată implicat și iubitor, folosind încrederea și dragostea fiului său drept un impuls pentru a depăși piedicile. Într-un sfârșit, Chris va ajunge broker, iar apoi va avea firma sa proprie. Peste ani devine multimilionar. Povestea filmului este inspirată dintr-un caz real.
„În căutarea fericirii” e o lecție de supraviețuire, e un film cu morală, care invită publicul la introspecţie. I se poate reproșa filmului că fericirea e căutată numai la nivel orizontal, nu și vertical, privind spre Cer. Adevăratul Chris însă, de acum milionar, povestea, într-un talk-show, despre credința pe care nu și-a pierdut-o când i-a fost greu și conştiința că Dumnezeu i-a purtat de grijă și l-a ajutat când totul părea fără speranță. Acum întinde şi el o mână celor săraci, de care e plină societatea.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!