Moldova
Tinerii şi copiii, implicaţi în activităţi pe perioada verii

Tinerii şi copiii, implicaţi în activităţi pe perioada verii

Constantin Ciofu, 12 Iulie 2018

Timp de câteva zile, Parohia Bârjoveni I din Protopopiatul Roman a organizat o serie de evenimente recreative dedicate copiilor. În Parohia Valea Şoşii din Protopopiatul Moineşti şi în Parohia Găiceana din Protoieria Sascut au fost organizate şcoli de vară şi programe catehetice.

În perioada 2-6 iulie 2018, în Parohia Bârjoveni I, din comuna Secuieni, judetul Neamţ, Protopopiatul Roman, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a avut loc Şcoala de vară „Atelierul de creaţie şi cunoaştere a identităţii naţionale şi populare”. Activităţile s-au organizat la iniţiativa preotului paroh Bogdan Gheorghe Pantilimon, la Aşezământul cultural-duhovnicesc „Sfântul Teodosie de la Brazi” şi „Sfântul Nectarie”. Acestea au fost coordonate de profesor Mihaela Pantilimon, cu sprijinul voluntarilor. În Parohia Valea Şoşii s-a desfăşurat în perioada 2-8 iulie 2018 Şcoala de Vară „Sfântul Nectarie”. Aceasta face parte din proiectul Protopopiatului Moineşti - „Şcoala de Vară - Hristos, bucuria copiilor”. Cei 30 de copii între 5 şi 16 ani, împărţiţi în două grupe - „Îngeraşii” şi „Mărturisitorii” -, au participat la activităţi cu caracter artistic, de formare personală şi recreative. S-au realizat şi activităţi catehetice în cadrul Proiectului eparhial „Cateheze în parohii”. În Parohia „Sfânta Treime” din Găiceana, Protoieria Sascut, judeţul Bacău, s-a desfăşurat în perioada 2-8 iulie 2018 Proiectul „Şcoala de vară” cu titlul „Vacanţă în tinda Bisericii”.

Acest proiect a avut susţinerea Şcolii Gimnaziale Găiceana, iar profesorii Simona Scurtu, Magda Cheta şi Anemarie Mihalache s-au dovedit a fi cei mai buni voluntari, implicându-se în ateliere culinare, de chimie şi fizică, de pictură, de ceramică, de lectură şi jocuri distractive. Alături de coordonatorul proiectului - părintele paroh Ionuţ Arsâne - şi de cadrele didactice au venit în ajutor în calitate de voluntari elevi de la liceele din Bacău, originari din Găiceana, care au reuşit să mobilizeze copiii prezenţi. Tot în această perioadă a fost implementat şi Programul „Cateheze în parohii”, ediţia a IV-a, intitulat „Ca toţi să fie Una în Hristos Domnul”. Proiectul se va încheia cu excursia anuală în oraşul Braşov, devenită tradiţie, oferită tuturor participanţilor care s-au implicat în realizarea acestor programe eparhiale în parohie.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!