Toate efectivele MIRA sunt mobilizate în acţiunea „Zăpada“

04 Ianuarie 2008

▲ La nivelul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative a fost creată o grupă operativă, care monitorizează situaţia din ţară şi coordonează acţiunile forţelor de ordine ▲ Forţele MIRA aflate în teren, în special cele ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Poliţiei Rutiere, au fost suplimentate ▲ „Este asigurată prezenţa poliţiştilor pe drumurile publice, inclusiv în zonele rurale, în vederea informării participanţilor asupra dificultăţilor din trafic şi, la nevoie, a interzicerii deplasării acestora pentru evitarea blocajelor rutiere sau a înzăpezirii“, se arată într-un comunicat emis de conducerea ministerului ▲

Alimentarea cu energie electrică a zonelor afectate de ninsori, asigurarea intervenţiei serviciilor de acordare a asistenţei medicale şi intensificarea activităţilor de deszăpezire sunt principalele măsuri anunţate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a preveni blocajele provocate de fenomenele meteorologice anunţate pentru această perioadă. În acest sens, la nivelul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative a fost creată o grupă operativă, care monitorizează situaţia din ţară şi coordonează acţiunile forţelor de ordine. Conducerea MIRA a atras atenţia asupra posibilităţii aglomerării drumurilor care fac legătura dintre staţiunile montane şi Bucureşti, solicitând Poliţiei Rutiere să acţioneze cu efective sporite şi să sprijine, la nevoie, acţiunile echipelor de la Administraţia Naţională a Drumurilor.

Activităţile de deszăpezire au prioritate

Potrivit unui comunicat emis de conducerea MIRA, pentru alimentarea cu energie electrică a zonelor afectate de ninsori, echipe ale Electrica vor fi asistate de reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. „Pentru asigurarea intervenţiei ambulanţelor în zonele dificile se va acorda sprijin din partea IGSU, iar, acolo unde este nevoie, deplasarea se va realiza împreună cu utilaje de deszăpezire“, se arată în comunicatul MIRA. Documentul subliniază faptul că activităţile de deszăpezire se vor pune în aplicare cu prioritate, pentru ca circulaţia pe principalele artere să se desfăşoare în condiţii normale. În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, conducerea MIRA a solicitat Primăriei Capitalei să mobilizeze toate utilajele de deszăpezire, astfel încât circulaţia să nu se blocheze. Forţele MIRA aflate în teren, în special cele ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Poliţiei Rutiere, au fost, de asemenea, suplimentate. „Este asigurată prezenţa poliţiştilor pe drumurile publice, inclusiv în zonele rurale, în vederea informării participanţilor la trafic asupra dificultăţilor din trafic şi, la nevoie, a interzicerii deplasării acestora pentru evitarea blocajelor rutiere sau a înzăpezirii“, se arată în comunicat.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!