Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Regionale Transilvania Tradițiile și obiceiurile sălăjene, promovate la Zalău

Tradițiile și obiceiurile sălăjene, promovate la Zalău

Un articol de: Ziarul Lumina - 15 Septembrie 2017

Tradiţiile şi obiceiurile din Sălaj, alături de gastronomia şi poveş­tile locului vor fi prezentate du­mi­nică, 24 septembrie, la Zalău, la evenimentul „Haidaţ pă la noi! Deschideţi lada cu zestre sălăjeană”, organizat de Centrul Naţional de Informare şi Promo­vare Turistică (CNIPT) Zalău, cu prilejul Zilei Mondiale a Turismu­lui. Bianca Pop, directorul CNIPT Zalău, a precizat că manifesta­rea, la a doua ediţie, va pune la dispoziţia publicului ateliere, de la cele dedicate în special co­piilor - confecţionarea mărgelelor, a păpuşilor, ateliere de cusut ori de pictură - la cele cu adresabi­li­tate extinsă. Vor exista și stan­duri cu produse artizanale - icoane pictate pe lemn, bijuterii, accesorii lucrate manual, împle­tituri de nuiele, cusături şi ţe­să­turi, produse cosmetice din lavandă şi preparate tradiţionale. Comunele care participă vor prezenta produse din zonă, ale meşterilor populari şi degustări de preparate locale, precum plăcinte, sarmale cu păsat, co­coradă cu brânză şi varză, pâine de casă, pancove, brânzeturi, miere de albine sau dulceaţă, sau din mâncarea specific sălă­jeană, gătită de maestrul bucătar Mircea Groza, conform Agerpres. Din program mai fac parte scene­ta „Reînvierea habei tradiţionale - Danţul la şură”, jucată de elevele Colegiului Naţional „Silvania” Zalău, şi spectacole folclorice susţinute de Ansamblul „Socă­ciţele” din Meseşeni, elevi şi profesori de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Ansamblul Folcloric „Columna” şi Ansamblul Artistic „Porolissum”, ale Casei Municipale de Cultură Zalău.