Diaspora
Trei ani de misiune românească la Montecatini Terme, Italia

Trei ani de misiune românească la Montecatini Terme, Italia

10 Februarie 2016

Evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a trei ani de la înfiinţarea Parohiei Ortodoxe Române din Montecatini Terme din Italia au debutat duminică, 7 februarie, cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către pr. paroh Matei Tulan, în biserica parohiei cu hramul „Sfânta Muceniţă Pelaghia”, după cum informează basilica.ro. Pentru acest eveniment aniversar, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, a transmis un mesaj de binecuvântare.

Prezent la eveniment, primarul oraşului Montecatini Terme, Giuseppe Bellandi, a asigurat că va susţine comunitatea românească din Montecatini Terme în proiectele aflate în desfăşurare. În continuare, au luat cuvântul oficialități politice și administrative italiene, care au apreciat lucrarea misionară şi administrativă a parohiei, rememorând momente din trecutul acesteia.

A urmat conferinţa „Trei ani de misiune şi slujire ortodoxă la Montecatini Terme”, în cadrul căreia pr. Matei Tulan a conturat evoluţia parohiei și a evidențiat evenimentele misionare şi culturale organizate aici de comunitatea parohială, cu sprijinul Parohiei Corpus Domini din Montecatini Terme, dar şi al autorităților italiene. În continuare, Excelenţa Sa Cătălin Toşcuţă, consul în cadrul Consulatului Bologna, a transmis salutul Excelenţei Sale Eugen Şerbănescu, consulul general al României la Bologna.

Programul a cuprins și vernisarea unei expoziţii de fotografie pregătită prin efortul enoriaşilor ortodocşi români ai parohiei și organizată de Clubul Fotografilor din Iaşi. Coordonatorul clubului ieșean de fotografie, Constantin Ciofu, a prezentat expoziția și a explicat importanţa şi valoarea imaginilor expuse. În cadrul evenimentului a fost prezentat şi albumul aniversar care cuprinde o parte dintre fotografiile din expoziţia vernisată.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!