Transilvania
Troiță sfințită la Boian, județul Sibiu

Troiță sfințită la Boian, județul Sibiu

21 Octombrie 2017

În Parohia Boian, Protopopiatul Mediaș, județul Sibiu, a fost sfințită o nouă troiță. Evenimentul a avut loc în prezența credincioșilor din localitate și cu participarea mai multor slujitori ai sfintelor altare. Alături de comunitatea credincioșilor din sat au fost prezenţi la sfințire și credincioşi veniți din alte localități precum Archita, Saschiz, Sibiu și Vurpăr.

Soborul de preoți a oficiat slujba de sfinţire a apei, slujba de sfinţire a troiţei și o slujbă de mulțumire pentru ctitorii acestei troițe. „Satul Boian se poate mândri cu un număr impresionant de troiţe, fiecare răscruce de drum, uneori şi casele celor mai înstăriţi, fiind împodobite cu reprezentări ale Sfintei Cruci. Noua troiță sfințită acum, pe o vreme plăcută de toamnă târzie, este impresionantă. Este o troiţă din lemn sculptat, ridicată cu osteneala şi cheltuiala familiei preotului Nicolae Suciu. Aceasta a fost aşezată în fața casei dumnealor din sat, pe uliţa numită «Tău». Pentru construcţia monumentului a fost ales meșterul Nicolae Stoica din localitatea Vânători, județul Mureș, care a realizat o lucrare de calitate ce va dăinui mult în timp", a spus parohul Marius Drăghici al Parohiei Boian.
La final au fost citite rugăciuni de mulţumire pentru părintele Nicolae Suciu și preoteasa Maria, ctitorii acestei troițe. Alături de parohul din Boian au fost prezenți în soborul slujitor preotul Gheorghe Șebu, slujitor la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Sibiu, preotul Eugen Marin, fost paroh la Vurpăr, preotul Sergiu Moga, actualul paroh de la Vurpăr, preotul Ionel Neculai Dârjan din Saschiz, preotul Dorel Nergheș de la Archita, preotul Liviu Guliman (pensionar) și preotul Nicolae Suciu. „După slujba de sfinţire cei prezenţi s-au închinat la sfânta troiţă, iar familia Suciu i-a invitat pe toți la o agapă creştinească. Felicităm familia pentru osteneală şi le dorim cât mai multe bucurii duhovniceşti", ne-a mai spus părintele Marius Drăghici.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!