Cultură
Un festival pentru marele Sadoveanu

Un festival pentru marele Sadoveanu

Eliza Dumitrescu, 03 Octombrie 2010

La 130 de ani de la naşterea scriitorului Mihail Sadoveanu, Muzeul Literaturii Române din Iaşi (MLRI) dă startul unui festival naţional de proză. Astfel, prima ediţie se derulează în perioada 6-7 noiembrie şi se adresează autorilor cu vârsta de până în 40 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi nu au debutat editorial. Lucrările pot fi trimise la Muzeul Literaturii ieşene până la data de 15 noiembrie a.c., iar premiile vor fi anunţate pe data de 31 octombrie a.c. Festivitatea de premiere se va ţine în zilele de 6 şi 7 noiembrie, prilej cu care cei prezenţi vor audia, în cadrul manifestărilor "Sadoveniana", o serie de comunicări.

Evenimentul se doreşte a fi unul interactiv, marcat de un dialog activ între clasic, modern şi postmodern şi o perspectivă culturală europeană.

La organizarea evenimentului mai contribuie Societatea Culturală "Junimea 90" şi Uniunea Scriitorilor din România - filiala Iaşi.

Iaşul este locul cel mai important din biografia lui Sadoveanu, iar muzeul dedicat marelui scriitor şi inaugurat în 1980 se bucură de o mare

popularitate. Este cunoscut faptul că multe dintre operele lui Sadoveanu au fost aşternute pe hârtie la Casa cu turn din Dealul Copoului.

Capitala culturală a Moldovei mai este cunoscută şi ca loc de desfăşurare a unei alte importante competiţii literare, Concursul Internaţional de Poezie "Grigore Vieru", aflat anul acesta la cea de-a doua ediţie (10-13 octombrie).


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!