Un milion de doze de vaccin antigripal

Otilia Bălinișteanu, 08 Decembrie 2017

Ministerul Sănătăţii (MS) a început, din această săptămână, livrarea celor un milion de doze de vaccin antigripal în teritoriu. Astfel, începând de luni, au fost „livrate vaccinurile antigripale către direcţiile de sănătate publică din: Constanţa (91.170 doze), Bucureşti (36.630 doze), Ilfov (6.520 doze), Călăraşi (20.207 doze), Giurgiu (5.215 doze), Teleorman (17.780 doze), Buzău (23.487 doze), Prahova (43.465 doze), urmând ca în cel mai scurt timp procesul de distribuire a vaccinului să fie finalizat la nivel naţional”, se arată într-un comunicat de presă remis de MS.

Pentru a evita în viitor situaţiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătăţii a încheiat, pentru prima oară, un acord-cadru pentru achiziţia vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani.

Ultimele raportări ale Institutului de Sănătate Publică arată că pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute situându-se în limite normale pentru această perioadă a anului.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!