Actualitate religioasă
Un nou locaș de rugăciune pentru românii din Germania

Un nou locaș de rugăciune pentru românii din Germania

Marius Nedelcu, 20 Martie 2019

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a participat sâmbătă, 16 martie, la o întâlnire cu reprezentanţii Bisericii Catolice din Landul Thüringen (centrul Germaniei), pentru achiziționarea Bisericii „Christ Königs Kirche” din Gotha pentru comunitatea românească din acest land, se arată pe site-ul mitroopolia-ro.de.

Ierarhul, însoțit de către dr. Rudolf Maternik, ing. Marius Teofil Tarnovetchi și diaconul Dumitru Dura, a purtat discuții cu dele­gația Bisericii Catolice formată din preotul Wigbert Scholle din Gotha și Jörg Eberhard, șeful departamentului juridic al Episcopiei Catolice din Erfurt. S-au vizitat ansamblul bisericii și întreaga proprietate cu suprafaţa de 1.523 m2. Biserica are aproximativ 230 m2 cu sacristie și alte dependințe. Clădirea a fost construită din cărămidă și beton în jurul anului 1900.

După vizitarea proprietății, s-a dezbătut fiecare punct din proiectul contractului de vânzare-cumpărare. S-a convenit ca întreaga proprietate să fie achiziționată cu suma de 100.000 euro cu plata în două rate până la sfârșitul anului 2019.

În Duminica Ortodoxiei, Înalt­preasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a săvârşit Sfânta Liturghie la Parohia ortodoxă românească „Acoperământul Maicii Domnului” din Erfurt, păstorită de către părintele Bogdan Buta.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a prezidat lucrările Adunării parohiale în care s-au prezentat modalitățile de achiziționare a biserici catolice din Gotha pentru comunitatea românească de aici.
Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Erfurt, care deservește întreg landul Turingia (Thüringen), a fost înființată la sfârșitul anului 2014.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!