Moldova
Un zâmbet cald de ziua Sfinţilor 40 de Mucenici, la Spitalul „Providenţa“

Un zâmbet cald de ziua Sfinţilor 40 de Mucenici, la Spitalul „Providenţa“

13 Martie 2018

Data de 9 martie a.c., în ziua de cinstire a Sfinţilor 40 de Mucenici, a constituit moment de apropiere faţă de pacienţii Spitalului „Providenţa" din Iaşi.
Împreună cu mai mulţi voluntari, angajaţii Fundaţiei Medicale „Providenţa" au pornit într-un tur al spitalului pentru a împărţi sfinţişori, voie bună şi zâmbete tuturor pacienţilor internaţi. Aceştia au vrut să le spună oamenilor că sunt alături de ei, că sfinţii lucrează prin oameni şi prin doctori, iar viaţa chiar poate fi frumoasă în ciuda greutăţilor.

„Zâmbetul lor cald ne-a confirmat că au primit şi înţeles mesajul nostru, încât nu ştim dacă noi am dăruit sau de fapt am primit mai mult", a declarat Nicoleta Chirvasă, asistent social al Fundaţiei Medicale „Providenţa".

„A fost o activitate minunată în care pacienţii au arătat bucurie neaşteptată la vederea noastră. Am văzut zâmbetul clar, care poate a lipsit uneori pe chipurile lor", a spus, vădit emoţionată, Iolanda Enachi, studentă în anul I la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, specializarea Asistenţă Socială.

„O zi frumoasă, o viaţă împlinită şi sănătate a fost dorinţa noastră pentru ei. Este uimitor să vezi cum o simplă strângere de mână, o îmbrăţişare caldă şi o urare venită din suflet poate schimba omul, vizibil, chiar pe chipul lui. Un dar frumos nouă tuturor este atunci când oferim, cu atât mai mult atunci când dăruim celui care are nevoie de atenţia noastră", a completat Nicoleta Chirvasă.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!