Educaţie
Universităţile își așteaptă candidații la înscriere

Universităţile își așteaptă candidații la înscriere

Cristina Zamfirescu, 06 Septembrie 2017

S-a dat startul sesiunii de toamnă a admiterii pentru locurile rămase libere în universități după desfășurarea concursului din iulie, atât pentru studii universitare de licenţă, cât şi pentru studii universitare de masterat.

La Universitatea din Bucureşti (UB) înscrierile au început sâmbătă, 2 septembrie, și au loc până la 20 septembrie. Cele 11 facultăţi din cadrul UB pun la dispoziţia candidaţilor aproximativ 1.700 de locuri pentru studii universitare de licenţă, dintre care 215 locuri la buget şi 1.484 de locuri la taxă.

În ceea ce priveşte studiile universitare de masterat, facultăţile din cadrul UB scot la concurs aproximativ 3.000 de locuri, dintre care 356 sunt subvenţionate de stat, iar 2.353 sunt locuri cu taxă. Informaţii despre specializări, cursuri şi admiterea la studii universitare de licenţă şi masterat la facultăţile UB se regăsesc la adresa www.admitere.unibuc.ro.

Tot UB pune la dispoziţie candidaţilor 641 de locuri la toate cele 21 de şcoli doctorale ale sale, dintre care 350 de locuri la buget (175 de locuri cu bursă şi alte 175 de locuri fără bursă) şi 291 de locuri la taxă. Mai multe informaţii sunt la adresa: www.doctorat.unibuc.ro.

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) anunță că în această sesiune de toamnă a admiterii oferă 180 de locuri bugetate şi alte 2.300 în regim cu taxă. Candidaţii pot beneficia de şapte tipuri de burse, ce pot ajunge şi la 1.100 lei, plus alte forme de sprijin material şi cazare gratuită pe perioada sesiunii.

Sesiunea de admitere din toamnă are loc în perioada 4-17 septembrie, iar absolvenţii de liceu care se vor înscrie la UVT pot solicita alocarea unui loc de cazare gratuit pentru o perioadă de trei zile.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!