UPA din Iaşi face cu scoţienii proiecte de dezvoltare comunitară

30 Octombrie 2007

Alan Milson, inspectorul britanic al Casei regale din Anglia, a făcut o vizită la Universitatea „Petre Andrei“ din Iaşi (UPA) pentru pregătirea protocolului dintre UPA din Iaşi şi Departamentul Serviciilor Educaţionale din Regiunea North Ayrshire, Scoţia.

Colaborarea dintre UPA din Iaşi şi Consiliul Regiunii North Ayrshire a început în urma cu şapte ani datorită parteneriatului într-un proiect european Socrates, derulat pe parcursul a trei ani. Activităţile comune au continuat cu organizarea unei serii de conferinţe şi a unor consultări periodice, în contextul evaluarii UPA din Iaşi pe probleme de asigurarea calităţii serviciilor educaţionale. Analiza realizată cu această ocazie a fost ataşată raportului UPA de autoevaluare şi a stabilit câteva direcţii de intervenţie pe perioada următoare. Doru Tompea, preşedintele UPA, şi Alan Milson, coordonatorul Departamentului Serviciilor Educaţionale din Regiunea North Ayrshire, au hotărât încă din septembrie 2007 să redacteze un protocol de cooperare strategică pentru următorii ani.

Protocolul de colaborare implică trei direcţii principale. Una se referă la pregătirea şi derularea de către UPA din Iaşi a unor programe de training dedicate practicienilor din structurile Consiliului North Ayrshire. O altă direcţie are în vedere realizarea, cu ajutorul studenţilor UPA din Iaşi, precum şi a cursanţilor implicaţi, a unor cercetări comparate ale unor comunităţi din zona Iaşi şi Regiunea North Ayshire. O a treia direcţie are în vedere elaborarea de proiecte de intervenţie şi dezvoltare comunitară în vederea participării la licitaţii de proiecte cu finanţare naţională şi/sau europeană. (O.R.)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!