Vaccinul antigripal va fi disponibil din 15 septembrie

Silviu Dascălu, 01 Septembrie 2018

Un milion de doze urmează a fi utilizate pentru imunizarea populaţiei din grupele de risc, în cadrul campaniei gratuite a Ministerului Sănătăţii, vaccinul urmând să fie disponibil începând cu 15 septembrie. Autorităţile au semnat contractul pentru achiziţionarea dozelor de vaccin antigripal şi au stabilit calendarul de livrare în teritoriu, valoarea contractului fiind de 11 milioane de lei.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon se va derula în spitale şi în cabinetele medicilor de familie, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare şi boli metabolice. Odată cu venirea toamnei, medicii recomandă populaţiei să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii.

Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!