Vameşii austrieci nu au permis întoarcerea acasă a zeci de români

15 August 2007

▲ Aproximativ 100 de cetăţeni români au fost opriţi la graniţa dintre Austria şi Ungaria, deoarece le-au expirat paşapoartele ▲ Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte că, la ieşirea din spaţiul Schengen, sunt obligatorii documentele de identitate româneşti valabile - paşaport, carte de identitate sau titlu de călătorie - şi recomandă cu insistenţă tuturor persoanelor interesate să-şi procure astfel de documente înainte de plecare ▲

Aproximativ 100 de români aflaţi la Viena nu se pot întoarce în ţară, deoarece le-au expirat paşapoartele. Românii au fost opriţi la graniţa dintre Austria şi Ungaria şi au fost trimişi de vameşi la Consulatul României, pentru a-şi rezolva problema actelor. Ofiţerul de presă al Ambasadei României la Viena a declarat că, de vineri şi până luni, peste 150 de români au primit documente provizorii de călătorie.

Românii utilizează paşapoarte expirate sau acte de stare civilă

Ministerul Afacerilor Externe a primit informări de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în state membre ale Uniunii Europene, cu privire la problemele cu care se confruntă, în ultima perioadă, o parte dintre cetăţenii români care doresc să revină în ţară, la ieşirea din spaţiul Schengen. Potrivit conducerii ministerului, mulţi dintre cetăţenii români, posesori de permise de şedere permanente sau temporare în state Schengen, se prezintă la punctele de frontieră externe fără să dispună de documente de călătorie româneşti valabile, utilizând fie paşapoarte expirate, fie acte de stare civilă. „Cel mai mare număr de astfel de cazuri se înregistrează la frontiera dintre Austria şi Ungaria, unde cetăţenii români sunt îndrumaţi să se adreseze secţiei consulare a Ambasadei României la Viena, în vederea obţinerii titlurilor de călătorie necesare“. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte că, la ieşirea din spaţiul Schengen, sunt obligatorii documentele de identitate româneşti valabile - paşaport, carte de identitate sau titlu de călătorie - şi recomandă cu insistenţă tuturor persoanelor interesate să-şi procure astfel de documente înainte de plecare.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!