Actualitate religioasă
Foto: Mircea Florescu

Vizită antiohiană la Reşedinţa Patriarhală

Arhid. Ștefan Sfarghie, 14 August 2018

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit ieri, 13 august 2018, în Salonul „Sfinţilor Români” din Reşedinţa Patriarhală, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Nicholas Baalbaki, Mitropolit de Hama, Patriarhia Antiohiei.

Înaltpreasfinţia Sa a fost însoţit de Preasfinţitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum, Patriarhia Antiohiei. IPS Părinte Mitropolit Nicholas Baalbaki se află în România cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi la invitaţia Înalt­preasfinţitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, pentru a participa la hramul „Adormirea Maicii Domnului” al Mănăstirii Nicula, în data de 15 august. „Anul trecut am participat la hramul Catedralei Mitropolitane din Iaşi, «Sfânta Cuvioasă Parascheva». Am fost plăcut impresionat de credinţa puternică a poporului român, care a participat la acel hram. Credinţa ortodoxă este înrădăcinată în inima şi sufletul poporului român, iar această credinţă a fost transmisă de Sfinţii Apostoli ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Credinţa ortodoxă a acestui neam va fi una puternică şi în viitor şi nu va fi afectată de nici o ispită şi de nici o primejdie, deoarece Biserica noastră este întemeiată de Însuşi Domnul Iisus Hristos, pe piatra acestei credinţe puternice. Cu rugăciunile Sfinţilor Părinţi şi prin credinţa puternică a acestui popor, Biserica va fi mereu apărată şi nezdruncinată”, ne-a declarat IPS Părinte Mitropolit Nicholas Baalbaki.

S-a discutat despre situaţia creştinilor din Siria, despre bunele relaţii dintre Patriarhia Antiohiei şi Patriarhia Română, precum şi despre necesitatea pictării unei biserici care a fost dinamitată, iar apoi a fost reconstruită.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!