Banat
Workshop dedicat familiei la Moniom

Workshop dedicat familiei la Moniom

Gabriela Șerban, 08 Martie 2018

Sala de festivități a Centrului de Tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Moniom a găzduit luni un seminar pe tema „Conștientizarea realității actuale în dezvoltarea inteligenței copilului”, susținut de prof. univ. dr. Lavinia Popp și prof. Nicoleta Marcu, directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin.

Întâlnirea a fost organizată de către Coaliția pentru Familie, reprezentată în județul Caraș-Severin de prof. Lavinia Popp, iar moderatorul întâlnirii a fost părintele Mihai Ciucur. Evenimentul s-a dovedit a fi unul de impact și, totodată, extrem de necesar, deoarece mesajul transmis a fost unul foarte clar și bine prezentat: protejarea și sprijinirea familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, ținând cont de dreptul constituțional și obligația morală de a apăra familia de tendințele societății moderne, care îi diminuează importanța și îi accelerează degradarea. Potrivit temei, au fost prezentate și dezbătute tipurile de inteligență, insistând pe inteligența spirituală/existen­țială, pe creșterea și educarea copiilor într-un mediu familial complet și stabil, cu o mamă și un tată, accentuând importanța educației de acasă, din familie, pentru că rolul esențial în stimularea inteligenței copilului îl au părinții. Aceștia sunt cei mai importanți deoarece, până la intrarea în școală, părinții sunt singurii care îi pot contura și ges­tiona activitățile prin care un copil poate fi educat și stimulat cognitiv. De asemenea, a fost tras un semnal de alarmă cu privire la tendințele tot mai pregnante de a promova, într-un mod agresiv chiar, identitatea de gen ca „ofertă educațională” pentru elevii români.

Prin proiecția unui material power-point organizatorii au prezentat și au explicat toate aceste primejdii care, din păcate, stau la pândă, concluzionând simplu: dacă încurajăm educația lgbt și nu conștientizăm urmările acestei educații, doar de dragul de „a fi în trend” și a demonstra cât suntem noi de „toleranți”, dacă tratăm cu indiferență orele de religie și rolul familiei tradiționale, nu peste mult timp vom culege roadele ignoranței noastre. Iar miza principală este viitorul copiilor noștri.

Întâlnirea s-a bucurat de succes, sala devenind neîncăpătoare, iar un număr important de parti­cipanți au fost tineri: studenți și masteranzi ai Facultății de Asistență Socială a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. Inte­resați de temă au fost și părinții, și dascălii, dar și reprezentanți ai societății civile, ai unor ONG-uri și instituții de cultură și asistență socială din județ. Seminarul „Conștien­tizarea reali­tății actuale în dezvoltarea inteligenței copilului” a fost dedicat părinților și familiilor, dar și tuturor formatorilor și modelatorilor de caractere. Împreună au gândit, au vorbit și și-au exprimat părerile și, până la urmă, îngrijorarea că, în accep­țiunile actuale, a fi femeie, a fi mamă ar putea însemna a fi „un rol social învechit”. Gazda evenimentului, părintele Mihai Ciucur, a încheiat întâlnirea așa cum a și început-o, adică printr-o rugăciune, la care a alăturat bucurie și speranță ieșite din numeroasa participare și interesul arătat de participanți, ceea ce demonstrează că încă există oameni cărora le pasă de viitorul familiei și al copiilor noștri.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!