Zece arbori cu zece poveşti la Dino Parc Râşnov

Cristina Zamfirescu, 09 Mai 2018

O expoziţie inedită cu rol educativ, care are ca tematică principală protejarea pădurii şi a mediului înconjurător, denumită „Pădurea Magică a Dinozaurilor”, a fost inaugurată la Dino Parc Râşnov şi aduce în atenţia publicului zece arbori din specii diferite, transformaţi în personaje de basm.

„Această expoziţie are la bază dragostea noastră pentru pădure şi grija pentru conservarea acesteia. Ne dorim ca vizitatorii noştri, în special cei mici, să ajungă să protejeze natura şi pădurea şi să înveţe să recunoască 10 specii diferite de arbori, în funcţie de scoarţă, frunze, fructe şi alte caracteristici”, a declarat Adrian Apostu, managerul parcului, potrivit unui comunicat. Aşadar, zece arbori din specii diferite au primit nume de personaje de basm, cum ar fi Voinicul din Deal, Cavalerul Neînfricat sau Năzdrăvanul Pădurii. Fiecare arbore are în spate o poveste interesantă, spusă într-un limbaj atractiv pentru copii, din care nu lipsesc informaţiile despre durata de viaţă, dezvoltare, evoluţie şi utilizări practice.

Cei zece arbori sunt personificaţi şi prin intermediul accesoriilor personalizate, de la feţe expresive la pălării, ochelari, braţe.

„Ne-am gândit la toate aceste accesorii haioase pentru a atrage copiii către panourile descriptive plasate lângă fiecare arbore din cadrul expoziţiei şi pentru a le stârni interesul celor mici pentru a învăţa despre natură şi importanţa protejării acesteia. Pentru a înţelege cât mai bine acest lucru, copiii vor trebui să citească poveştile magice ale arborilor”, a adăugat Adrian Apostu.

Dino Parc se află în imediata apropiere a Cetăţii Râşnov, pe un traseu impresionant cu 55 de dinozauri, în mărime naturală, atestaţi ştiinţific. Parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D, traseu de aventură, labirint laser, expoziţii unicat şi multe zone interactive.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!