Banat
Zi de sărbătoare la Caransebeș

Zi de sărbătoare la Caransebeș

În a treia zi de Paști, Prea­sfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a slujit Sfânta Liturghie în Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Ca­ran­sebeș. La finalul sfintei slujbe, Preasfinţia Sa le-a vorbit credin­cio­șilor veniți la cea mai nouă biserică din municipiu despre adevărata viață și despre Cine ne oferă viața fără de sfârșit.

„La Praznicul praznicelor Îl vedem pe Mântuitorul Hristos biruind moartea și păcatul, sfărâmând încuietorile morții și dăruindu-ne tuturor viața cea veșnică după care tânjim de când ne naș­tem în această lume trecătoare. Fericitul Augustin ne mărturisește în confesiunile sale că neliniștit este sufletul nostru după Dumnezeu până ce se va odihni întru El. Noi suntem neliniștiți de când ne naștem pe acest pământ pentru că ne naștem cu această nostalgie a paradisului, nu suntem mulțu­miți cu această viață trecătoare, toți vrem să trăim mai mult și, dacă s-ar putea, să avem viață fără de moarte. Dar cine ne poate oferi această viață eternă, viață fără de sfârșit, decât doar Cel care a biruit moartea și păcatul, Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care a primit să fie răstignit pentru noi și pentru a noastră mântuire, dar ca un birui­tor a înviat, lăsând până astăzi ca mărturie în Ierusalim mormântul gol”, a subliniat Părintele Episcop.

Ierarhul a mai atras atenția că „vom ajunge alături de Dumnezeu numai dacă credem în Evan­ghelie și în mărturiile Sfin­ților Apostoli ale sfinților ucenici și ale femeilor mironosițe. Noi suntem trecători în această viață, avem multe necazuri, boli, sufe­rin­țe, probleme, și nu suntem îm­păcați cu gândul că viața aceasta are doar câțiva zeci de ani. Dar dacă suntem credincioși ne gândim permanent că nu vom muri, iar moartea aceasta, despărțirea sufletului de trup, o percepem ca pe un prag, o punte care leagă viața trecătoare de viața veșnică”.

Sfântul locaș din cartierul Nord al municipiului Caransebeș a fost donat Episcopiei Caransebeșului de către comunitatea evanghelică de confesiune augustană în luna martie a anului trecut. De atunci și până în prezent s-au efectuat ample lucrări de consolidare, amenajare și înfrumusețare a bisericii, în special la interior. Sfântul locaș se află în vecinătatea noului sediu al Protopopiatului Caransebeș.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!