Actualitate religioasă
„Zilele educaţiei ortodoxe“ la Timişoara

„Zilele educaţiei ortodoxe“ la Timişoara

George Giurgiu, 28 Septembrie 2014

O nouă ediţie a „Zilelor educaţiei ortodoxe“ a avut loc în zilele de 24 şi 25 septembrie la Timişoara. Evenimentul s-a adresat copiilor şi părinţilor şi a cuprins programe artistice, ateliere de creaţie şi competiţii sportive.

De trei ani încoace, cele două instituţii de învăţământ aflate sub patronajul Arhiepiscopiei Timişoarei, Grădiniţa „Troiţa“ şi Şcoala Primară „Sfântul Antim Ivireanul“, organizează la sfârşitul lunii septembrie „Zilele educaţiei ortodoxe“, un eveniment special, dedicat copiilor şi părinţilor. Ediţia din acest an a debutat vineri, 26 septembrie, la noul sediu al celor două unităţi de învăţământ timişorene din bdul Liviu Rebreanu nr. 35, cu un program artistic susţinut de copiii de la grădiniţă şi moment festiv în cadrul căruia cei mici au primit în dar câte un costum popular, pe care îl vor purta la serbările şi activităţile grădiniţei şi ale şcolii. Programul a continuat sâmbătă, 27 septembrie, cu numeroase activităţi creative şi sportive, la care au participat şi alţi elevi de la mai multe şcoli din oraş.

Curajul şi prietenia, promovate prin activităţi recreative

„Este un eveniment foarte drag nouă pentru că serbăm cu această ocazie ziua şcolii şi a grădiniţei. Este un eveniment în care valorile noastre creştine sunt bine evidenţiate prin organizarea unui program special dedicat copiilor şi părinţilor. Anul acesta, la atelierele de creaţie am avut cinci teme foarte interesante: confecţionare de toacă, pictură de icoane, «Natura ne inspiră», un atelier de împletituri şi un atelier de cavaler, în cadrul căruia cei mici au confecţionat şi pictat scuturi, iar în partea a doua a programului, împreună cu colegii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, am organizat câteva competiţii sportive. Prin acest eveniment dorim promovarea valorilor şcolii noastre şi a unei educaţii sănătoase, bazate pe valorile creştin-ortodoxe.

Pentru noi este foarte importantă valorificarea talentului fiecărui copil. Curajul, prietenia, dorinţa de a munci şi de a face bine în jurul nostru, acestea sunt câteva dintre lucrurile la care noi ţinem foarte mult în activitatea noastră cu elevii“, a precizat Ioana Popescu, director de promovare al Grădiniţei „Troiţa“ şi al Şcolii Primare „Sfântul Antim Ivireanul“.

Zile dedicate ocrotitorilor celor două instituţii

Din partea Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent în mijlocul elevilor, părinţilor şi profesorilor pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al eparhiei. „Este un moment deosebit, întrucât, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar eparhial, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, la şcoala noastră se organizează mai multe activităţi, ateliere practice, creative şi sportive, sub genericul «Zilele educaţiei ortodoxe». Nu întâmplător au fost alese aceste zile de a organiza acest frumos eveniment, întrucât sunt prăznuiţi Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan şi Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, ocrotitorii celor două instituţii de învăţământ aflate sub oblăduirea Arhiepiscopiei Timişoarei. Este un moment deosebit, un moment de bucurie şi împlinire, mai ales pentru că de la începutul anului şcolar ne aflăm într-un sediu nou, generos şi primitor“, a menţionat pr. Sorin Lungoci.

Partenerii evenimentului au fost: Universitatea de Vest-Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Agroland, Arta în Nori, Fundaţia Antimis, Printopia şi Dominet.

 


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!