Actualitate
Zilele Pro Vita 2017: Diaconul Ionuţ Mavrichi a conferenţiat la Iaşi

Zilele Pro Vita 2017: Diaconul Ionuţ Mavrichi a conferenţiat la Iaşi

06 Noiembrie 2017

Diaconul Ionuţ Mavrichi, consilier patriarhal în cadrul Biroului de Presă al Patriarhiei Române, a conferenţiat joia trecută în Sala Senatului, a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Tema întrunirii a fost „Mărturisirea Adevărului ca mod de viaţă“.

Conferinţa susţinută de părintele Ionuţ Mavrichi a fost prima din seria manifestărilor prilejuite de Zilele Pro Vita Iaşi 2017.

„Evenimentul a dorit să aducă în atenţia ascultătorilor problema mărturisirii de credinţă ca mod de viaţă într-o lume în care e din ce în ce mai necesar să ne putem articula coerent, dar ferm opiniile şi mai ales valorile pe care le reprezentăm în societate. Astfel de discuţii sunt, fără îndoială, absolut necesare“, a declarat părintele diacon.

Zilele Pro Vita au continuat vineri la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi cu o serie de patru ateliere de formare cu tema generică „Cum să învăţ să mărturisesc adevărul“. Moderatori au fost pr. diac. Ionuţ Mavrichi, la atelierul „Mărturisirea adevărului de credinţă“, arhim. Nicodim Petre, la atelierul „Mărturisirea adevărului printr-o viaţă curată“, pr. Constantin Sturzu, la atelierul „Mărturisirea adevărului prin preţuirea familiei ca spaţiu al mântuirii“, şi pr. Radu Brînză, la atelierul cu tema „Mărturisirea adevărului prin apărarea vieţii umane“. Atelierele au fost dedicate elevilor şi studenţilor din Iaşi, participarea fiind gratuită.

Concert caritabil susţinut de Ducu Bertzi

Ultimul eveniment din cadrul Zilelor Pro Vita - concertul de muzică folk susţinut de Ducu Bertzi - a avut loc pe data de 4 noiembrie 2017 la Teatrul „Luceafărul“ - Iaşi. Sumele strânse vor fi redirecţionate către 1.200 de copii care provin din familii cu posibilităţi financiare limitate din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ, în perioada Crăciunului.

Zilele Pro Vita reprezintă un ansamblu de evenimente organizate anual de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor, în cadrul cărora sunt abordate teme de interes general legate de familie, de educaţie şi de provocările la care este supusă societatea contemporană.

Tema din acest an a avut la la bază conceptul de mărturisire a adevărului ca mod de viaţă, în contextul declarării anului 2017 drept An comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Pro Vita Iaşi este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor care funcţionează din anul 2011 şi are drept misiune salvarea, protejarea şi îmbunătăţirea vieţii. Proiectele principale se concentrează în jurul informării şi consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort şi sprijinirea familiilor cu mulţi copii.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!