Banat
Zilele Tineretului Ortodox la final

Zilele Tineretului Ortodox la final

Gabriela Șerban, 09 Februarie 2018

Vineri, 2 februarie, la Mănăstirea „Sfântul Ilie de la Izvor”-Vasiova a avut loc o întâlnire a tinerilor ortodocși cu părintele duhovnic Ioan Petrică, care a susținut o conferință duhovnicească cu tema „Tinerețea, prilej de a lega prietenii duhovnicești”.

Întâlnirea a încheiat un amplu eveniment dedicat tinerilor, și anume Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului, ediția a IV-a, care s-a desfășurat în perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Licențiat în teologie, specialist în psihologie organizațională, doctor în sociologie și autor al unor importante volume de literatură de specialitate, dar și beletristică, preotul Ioan Petrică a conferențiat pentru o sală plină de tineri inteligenți și dornici de a cunoaște, într-o după-amiază de vineri, când majoritatea tinerilor are alte preocupări în cu totul alte locuri. Tineri ortodocși din Bocșa, Reșița, Moldova Nouă, Oravița, Berzovia, însoțiți de cadre didactice, preoți coordonatori și voluntari, sub îndrumarea neobositului părinte inspector Mihai Ciucur, au ales să vină la mănăstirea păstorită cu talent și pricepere de părintele Ioan și să asculte, să întrebe și să discearnă povețe și cuvinte de înțelepciune rostite cu căldură și părintească noblețe. „A fost o întâlnire interesantă. Am aflat multe lucruri noi, am învățat că trebuie să ne prețuim tradiția, că este important să citim și să iubim cartea, iar prieteniile pe care le legăm trebuie să fie întru Hristos. Nu cu rivalitate și interes, ci sincere, curate și fără trădare”, mărturisea tânăra Bianca Mură de la Centrul de tineret „Sfântul Stelian” Bocșa Română. „Am venit cu mare bucurie la Vasiova la mănăstire”, spunea Antonia de la Centrul de tineret „Sfânta Varvara”-Moldova Nouă. „Am mai fost aici și cu alte prilejuri, iar părintele Ioan ne-a primit întotdeauna frumos și cu cuvinte alese. Am învățat lucruri noi și sper să țin cont de multe dintre sfaturile primite în viitor.” Iar tânăra Lucia Roșca, de la Centrul de tineret Oravița Montană mărturisea la finalul evenimentului: „Au fost foarte frumoase aceste zile dedicate tineretului ortodox, iar conferința de astăzi a fost interesantă. Părintele Ioan știe să ne povestească și să ne atragă atenția asupra unor lucruri cărora noi nu le dăm importanța cuvenită. Voi mai participa la astfel de evenimente ori de câte ori o să am prilejul”. Așadar, Zilele Tineretului Ortodox ediţia a IV-a s-au încheiat într-un cadru de o deosebită frumusețe, printr-o întâlnire și împreună-rugare a tinerilor ortodocși și slujitori, într-un fel sau altul, ai bisericii și ai lui Dumnezeu, și printr-o conferință duhovnicească, care a avut drept temă un subiect de actualitate, profund și sensibil atât pentru cei mai tineri dintre participanți, cât și pentru cei maturi, subiect care a iscat mulțime de întrebări și reflecții - prietenia. Iar părintele Ioan Petrică a răspuns cu profesionalism, aplicat și motivat, dar mai ales cu multă căldură și prietenie duhovnicească tuturor, conchizând prin cuvintele Sfântului Apostol Ioan: „Iubiților, să ne iubim unii pe alții pentru că dragostea este de la Dumnezeu și oricine iubește este născut din Dumnezeu. Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire”.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!