Banat
Ziua Internaţională a Iei Româneşti la Muzeul Satului Bănățean

Ziua Internaţională a Iei Româneşti la Muzeul Satului Bănățean

Pr. Marius Mircia, 25 Iunie 2018

În ajunul sărbătorii Naşterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, de Sânziene sau Drăgaică, la Muzeul Satului Bănățean au avut loc două evenimente cultural-artistice: Ziua Internaţională a Iei Româneşti, ajunsă la a IV-a ediţie, și „Ritualuri de Sânziene”, în interpretarea artistei timișorene Lia Lungu.

În după-amiaza zilei, Asociaţia Culturală Art Protocol a sărbătorit Ziua Internaţională a Iei Româneşti prin evidențierea unor concepte şi creaţii inedite, prin îmbinarea dintre tradiţional şi modern. „Pe 23 iunie 2013 s-a instituit Ziua Universală a Iei Româneşti, și în fiecare an iubitorii de tradiţii pot avea parte de o zi de neuitat la Muzeul Satului Bănăţean. Anul acesta am experimentat, am adus tradiționalul în modern, ne-am jucat cu diferite concepte și creații care de care mai inedite. Ținta noastră a fost să ajungem la copii și tineri, deoarece ei ne vor duce moștenirea culturală și spirituală mai departe, însă nu vom uita nici de cei care ne-au transmis această moș­tenire”, a spus Anamaria Vălcă­neanț, președintele Asocia­ției Culturale Art Protocol din Timișoara. S-au desfășurat diferite ateliere creative și recreative pentru copii, expoziție de port ­popular, prezentări de ie, expoziție de fotografie, insta­lație de sunet ș.a.

Evenimentul a fost organizat de Art Protocol, co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!