Banat
Ziua Mondială a Educației sărbătorită la Vinga

Ziua Mondială a Educației sărbătorită la Vinga

08 Octombrie 2018

Începând cu anul 1994, în fiecare an se sărbătorește Ziua Internațională a Educației. În data de 4 octombrie 2018, la inițiativa doamnei director Nicoleta Ivan, în cadrul Liceului Tehnologic Vinga din județul Arad au avut loc o serie de manifestări specifice, pentru a aduce un omagiu tuturor cadrelor didactice. Dintre oaspe­ții de seamă care au fost pre­zenți din partea Inspectoratului Școlar Arad au făcut parte doamna Camelia Moler, inspector școlar educativ, și doam­na  Rodica Glăvan, inspector șco­lar. Astfel, începând cu ora 12:00 s-a oficiat un parastas pentru dascălii care au predat în acest liceu și au trecut la cele veșnice. Din sobor au făcut parte Nicolae Ursu, preot paroh în localitatea Mănăștur, fost cadru didactic în acest liceu, Cosmin Iordăchescu, preot paroh în localitatea Nicolae Bălcescu, fost absolvent al acestei școli, și Răzvan Sas, preot paroh al loca­lității Vinga, care a ținut un cuvânt de învățătură specific momentului.

A urmat apoi un scurt moment de cântece închinate dascălilor, susținut de elevii ciclului primar sub coordonarea doamnelor învățătoare, precum și un moment oferit de cele două ansambluri ale locali­tății: „Liliacul” și „Balgarce”.

După aceea, dascălii au fost invitați în Căminul Cultural din localitate unde au depănat amintiri și le-au fost oferite diplome. Alături de aceștia au susținut alocuțiuni foști absol­venți ai liceului, momentul fiind încărcat de emoția revederii unor vechi prieteni.

În această zi deosebită, le mulțumim tuturor dascălilor care, înainte de orice, pun suflet în munca lor zilnică modelând caractere pentru viitor! (Laura Sas)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!